Hamilton vil have ny kontrakt

Lewis Hamilton er (nok) feltets mest eftertragtede kører, og verdensmesteren står uden kontrakt efter 2021. Englænderen har nu åbnet op for at fortsætte i sporten lidt endnu, med et ønske om en ny kontrakt.

Portugals Grand Prix 2020 . Copyright Mercedes AMG

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 10/5 2021 klokken 17:05

Lewis Hamilton er syvdobbelt verdensmester, og har penge nok til at fylde en swimmingpool med penge og svømme rundt i dem. Hamilton vælger alligevel at rejse verden rundt og vinde løb. Hvorfor? Fordi han er dygtig, og fordi han elsker det.

Alligevel var der masser af forvirring og rygter om verdensmesterens nye Mercedes-kontrakt. Hvorfor er den kun et år? Hvorfor det ene, og det andet.

Faktum er, at det havde været en hård process, der havde ødelagt Hamiltons vinterpause, og helt sikkert også teamchefen, Toto Wolffs’. Om det var økonomi, varighed, eller bonusser der holdt fyldepennen væk fra papiret i alle de måneder, det vides ikke. Men én ting er nu sikkert, Hamilton vil ikke vente så længe igen, udtaler han ifølge Motorsport.com.

Hamilton melder ud, at han vil fortsætte hos Mercedes, og tyskerne vil (højest sandsynligt) gerne beholde Hamilton.

Det bliver ikke billigt for Mercedes at beholde Hamilton, men de penge kommer hurtigt tilbage igen i form af sponsorater og salg af merchandise - og ikke mindst i form af gode placeringer i mesterskabet.

Hamilton ønsker at få den nye kontrakt på plads inden sommerpausen, hvilket vil være engang i august måned.

Der er ikke nogle der ved, hvilket hold der vil være hurtigst, når det nye reglement træder i kraft i 2022. Så Hamilton må satse, ligesom dengang han skiftede til Mercedes i ’13.

Samtidig vil det være smart at underskrive en længere kontrakt med teamet, inden lønloftet (samlet til begge kørere) på 30 mio. dollars (efter planen) træder i kraft i 2023. Hamilton alene tjener nemlig mere end lønloftet samlet bliver for begge teamets kørere tilsammen.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Næste F1-grandprix på vippen Mazepin slår Ricciardo! »