Næste F1-grandprix på vippen

Det kan være svært at skulle afløse for et andet aflyst Formel 1-grandprix, når værtslandet netop er blevet sat på den sorte liste og på det røde landkort som følge af… Ja, gæt selv…

Tyrkiets Grand Prix 2020 . Copyright BWT Racing Point

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 10/5 2021 klokken 15:05

Tyrkiets Formel 1-grandprix er i fare for aflysning.

Det skriver flere medier, bl.a. tyske auto motor und sport. Efter planen skal Tyrkiets F1-grandprix finde sted den 13. juni.

Årsagen til en eventuel aflysning er, at England har erklæret Tyrkiet for en ”rød zone” som følge af de høje smittetal.

Dermed kan karantænereglerne for rejsende fra Tyrkiet mod England blive et stort problem for alle teams, der som bekendt har deres baser i netop England.

Det bizarre ved situationen er, at Tyrkiet egentlig skulle afløse for Canadas F1-grandprix, som også måtte aflyses på grund af coronarestriktioner og skærpede indrejse- og karantæneregler.

Der er i skrivende stund ikke fundet en løsning på situationen, og det bliver heller ikke helt nemt, da F1-kalenderen er meget tæt og de fleste andre baner allerede er bookede til andre arrangementer.

Mugello i Italien og Hockenheim i Tyskland nævnes som mulige afløsere for Tyrkiet, hvis det skulle ende med en aflysning. Men intet er dog sikkert i øjeblikket.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kørestil afgjorde løbet Hamilton vil have ny kontrakt »