Vindere vælger det vindende hold

Det er stadig Mercedes, der er det mest vindende hold på Formel 1-gridden, men meget tyder på, at Red Bull er tæt på at overhale dem. Flere ingeniører forlader nu Mercedes til fordel for konkurrenten.

Malaysia GP 2015 . Copyright Mercedes AMG

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 6/5 2021 klokken 13:05

Vindere vælger altid vindere. Længere er den ikke.

Når et Formel 1-hold har succes, tiltrækker de flere af de dygtigste folk, og det er ikke kun de bedste kørere, der bliver tiltrukket af succes, men så absolut også alle dem der bag scenen, får det hele til at hænge sammen og er hjernerne bag de komponenter, der netop gør et vinderhold til det det er.

For dem der vinder, og brænder for at vinde, betyder mærket på bilen mindre end det at vinde.

Så den gamle teori om, at man hellere ville stå uden arbejde end at skrue for "fjenden", holder ikke længere.

Hos Mercedes, som alt andet lige stadig er det hold, der vinder mest, begynder det ultra stærke hold nu at vise svaghed, og de dygtigste folk begynder at se sig om efter nye jagtmarker.

Senest er det meldt ud at PU produktionsdirektør Steve Blewett, chef for Powertrains Electronics og ERS Omid Mostaghimi, chefen for mekanisk design Pip Clode, chefen for PU Design Anton Mayo og gruppechefen for ICE operations Steve Brodie startede hele flytningen. Og alle rykker til Red Bull.

Red Bull, der har købt Hondas motorafdeling, har behov for at få de rigtige folk, og et kik hos Mercedes viste altså, at mange af dem var at finde her.

Ud over de mange folk fra Mercedes, vil Red Bull også holde fast i de vigtigste folk fra Honda.

Der er næppe nogen der kan være i tvivl om, at Red Bull mener det alvorligt.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tsunoda uenig med Gasly Spaniens GP: Løbsoptakt »