Tsunoda uenig med Gasly

Den unge Formel 1-debutant, Yoki Tsunoda, har udfordringer med at forstå de input som Pierre Gasly kommer med omkring bilen, hvilket betyder at udviklingen for den unge japaner går i den forkerte retning.

AlphaTauri kørerne . Copyright AlphaTaui

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 6/5 2021 klokken 09:05

Det vil nok være en overdrivelse at kalde Pierre Gasly for en erfaren Formel 1 kører, men efter nogle sæsoner i Formel 1, har den unge franskmand lært en del om Formel 1, som giver holdet vigtige informationer, som de kan bruge til den videre udvikling af deres bil.

Mens Gaslys endnu yngre holdkammerart Yuki Tsunoda, kommer til Formel 1 med en erfaring fra Formel 2, som på mange måder minder om Formel 1, men som på mindst lige så mange måder, er markant anderledes.

Mens Gasly befinder sig bedre og bedre i AlphaTauri raceren, virker Tsunoda noget mere udfordret og han er helt klart kommet ned på jorden igen, efter et fantastisk debutløb.

Nu melder han så ud, at han har svært ved at forstå de input som Gasly kommer med til holdet, som angiveligt er meget anderledes end de input han selv kommer med.

"For mig handler det om at tilpasse sig," kom det fra Tsunoda efter løbet i Portugal.

AlphaTauris rookie, Yuki Tsunoda, erkender at han har svært ved at holde samme fart som holdkammeraten Pierre Gasly.

"At jeg slutter så langt efter Pierre i weekenden, undrer mig meget, men det er noget jeg skal arbejde med, så jeg kan finde ud af hvad det er han gør så meget anderledes," sagde japaneren.

"Jeg har talt med min ingeniør om at vi skal se på hvordan Pierres bil er sat op, så vi kan prøve noget af det samme, men vores biler er så forskelligt sat op fra hinanden, at jeg har svært ved at se hvor det giver mening at ændre på noget."

"Vores tilbagemeldinger til holdet er altid meget forskellige, så det er svært at få os i samme retning, som det er nu," sluttede Tsunoda.

Når man ser på de to køreres udvikling over de tre første løb, er det absolut ikke til Tsunoda's fordel.

Det er sket samtidig med, at japaneren selv her fået lov til at påvirke bilens opsætning, hvilket virker til at være i den forkerte retning.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BMF1's Power Rating: Portugals GP Vindere vælger det vindende hold »