Imola og Portimao i 2021?

Selv om den officielle F1-kalender for 2021 blev offentliggjort for flere uger siden, så er flere løb allerede på vippen til at blive aflyst – enten pga. af corona eller korruption. Det giver nye chancer for de velkendte baner i Europa.

Portugals Grand Prix 2020 . Copyright Mercedes AMG

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 8/1 2021 klokken 10:01

Selv om der endnu mangler en officiel udmelding, så tyder meget på, at sæsonens første løb i Australien bliver aflyst eller flyttet. Dermed ville Bahrains grandprix den 28. marts blive sæsonens første løb.

Men nu er der også tvivl om det efterfølgende løb i Kina, hvor corona-pandemien oprindeligt begyndte: Kina har i de sidste par dage oplevet flere nye udbrud af coronavirus, som bl.a. BBC skriver.

Hvis Kinas F1-grandprix den 11. april ender med at blive aflyst, ville der være et stort hul i kalenderen mellem løbene i Bahrain (28. marts) og Barcelona (9. maj).

Egentligt skulle Vietnams første F1-grandprix være kørt den 25. april, men på grund af en verserende korruptionsskandale, er løbet fjernet fra kalenderen.

Emilia Romagnas Grand Prix 2020Emilia Romagnas Grand Prix 2020
Copyright Mercedes AMG


Her kommer så Imola og Portimao på banen: Flere medier, bl.a. F1-insider.com skriver, at i det mindste Portimao får lov til at få Formel 1 på besøg i 2021.

Dermed er der håb om flere løb i Europa end den oprindelige F1-kalender lagde op til.

Desuden må der forventes løbende justeringer i kalenderen, da corona-pandemien - på trods af vacciner – fortsat er alvorlig i mange lande.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Her har Norris udviklet sig Spansk tiltro til Alonso »