Her har Norris udviklet sig

McLaren-ingeniøren, Andrea Stella, har beskrevet, hvor deres kører, Lando Norris, har forbedret sig siden hans ankomst til motorsportens kongeklasse i 2019.

England Grand Prix 2020 . Copyright McLaren

Af: Simon Kraglund (sk@bmf1.dk) d. 8/1 2021 klokken 01:01

Den unge engelske racerkører har nu kørt to sæsoner hos McLaren med stor succes, hvor han blandt andet fik sin første podieplacering i det første løb i Østrig.

McLaren-ingeniøren siger, at den 21-årige Formel 1-kører har forbedret sig meget siden hans første sæson.

“Jeg synes, at Lando er en rigtig stærk kører nu,” udtaler Stella ifølge motorsport.com

“Jeg vil gerne tilføje, at en gang imellem har han været ramt af tekniske problemer. Og Lando - en af hans kvaliteter, som jeg rigtig godt kan lide ved ham er, at han ikke tuder. Han siger ikke, ‘jeg havde det her problem og det her problem’.”

“Så vi kan helt klart se en udvikling i ham som kører også hans kontinuitet er blevet bedre - hans evne til at forblive på den målrettede omgangstid - hans evne til at fuldføre et bestemt 'stint', så vi lykkedes med den strategi som vi har planlagt - hans dækhåndtering og så videre. Så det har været de primære ting, som vi har lagt mærke til i hans udvikling.”

Stella tilføjer også, at Norris er blevet bedre til at adskille, når det er bilen, som har en svaghed kontra, når han selv laver fejl, hvor han i starten af han McLaren-karriere, var mere kritisk overfor ham selv end bilen.

“Han er mere bevidst, når han selv laver fejl, og han er også blevet mere bevidst om, når det er bilen der er noget galt med. Da vi startede sammen, sagde Lando tit: ‘Jeg gør det ikke godt nok i det her sving’ - han pegede tit fingre af sig selv”, fortsætter den tidligere Ferrari-ingeniør.

“Så jeg synes, at vi har hjulpet ham med at separere, hvad der er problemet med bilen, og hvad der er kørerens fejl. I det han er blevet bedre til at separere tingene har betydet, at hans feedback er blevet mere præcise,” lød det fra italieren.

Lando Norris sluttede som nummer 11 i hans første sæson i Formel 1. Men i den forgange 2020-sæson rykkede englænderen op på niendepladsen i kørernes mesterskab, hvor han bidrog til McLarens succes, som blev rundet af med en trejdeplads i konstruktørernes mesterskab.

OM SKRIBENTEN

Simon fra BMF1 Simon er forholdsvis ny på BMF1, og han har set Formel 1 siden 2005, så det er det meste af hans liv.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Formel 1 vil ændre starttidspunkt Imola og Portimao i 2021? »