Solointerview med Günther Steiner (3/3)

Vi bringer her tredje og sidste del af vores solointerview på Monza med Haas F1s teamchef Günther Steiner. Måske var et af dine spørgsmål med.

BMF1 Interview med Steiner . Copyright BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 2/9 2018 klokken 14:09

Så er vi nået til det tredje og sidste solointerview med Haas F1s teamchef Günther Steiner, som vi mødte i teamets hospitality center på Monza i forbindelse med Italiens Grand Prix. Der er tale om et såkaldt Q&A interview delvist baseret på vore læseres spørgsmål, så måske er et af dine med.

Hvor langt er I med opdateringerne til den nuværende bil?

”Vi bringer stadig opdateringer til den nuværende bil, men den tekniske udvikling af bilen er stoppet.”

Giver du nogensinde direkte teamordrer?

”Nej, for hvad er en teamordre? Jeg mener, at vi på et tidspunkt har bedt kørerne om ikke at overhale hinanden, men derfra at sige, at den ene ikke må overhale den anden for at opnå fordele, det gør vi ikke. Det er faktisk også skrevet tydeligt ind i deres kontrakt. Det er kontraktuelt, at de står ens og dermed er ligestillede i teamet.”

BMF1 eksklusivt interview med Günther SteinerHvad??? En fanside på Facebook!!!
Copyright BMF1


”Det hænder, at vi beder dem køle lidt ned, fordi der ikke er grund til at ødelægge noget for teamet, så vi ikke opnår point.”

Hvornår vinder Haas F1 et verdensmesterskab?

”Det afhænger meget af, i hvilken retning regulativet (det nye regulativ, red.) vil gå.”

”Som Formel 1 er lige nu, vil det være fuldstændigt umuligt. De store teams er simpelthen for stærke. Deres finansielle og mandskabsmæssige ressourcer er for store og væsentligt større end vores. Hvis derimod der kommer at budgetloft, så har vi muligheder – det vil vi aldrig stoppe med at drømme om.

”En masse folk gav os ikke en chance, da vi ankom her, men vi fortsætter med at gøre, hvad vi gør, og forhåbentlig vil vi overraske endnu mere.”

Belgiens Grand Prix 2018. Begge Haas racere på vej ud af pitten under kvalifikationenUdviklingen på Haas VF-18 er stoppet. NU er det kun opdateringer.
Copyright Haas F1


Det sidste spørgsmål: hvilke personlige egenskaber kræves der for at håndtere situationer med to stærkt konkurrencebetonede kørere i teamet, når spændingerne er på sit højeste og adrenalinen pumper, når presset fra andre teams brokkerier løber ind, når noget sker på banen, når Kevin eller Romain rammer hinanden eller andre, osv…?

”I hele min karriere har været i racing, og jeg tror, at man kommer til et sted, hvor ’dette er, hvad jeg vælger at gøre nu’, når tingene er ved at køre af sporet.”

”I virkeligheden tror jeg, at mit adrenalin pulserer stærkere end deres, og når de ser, at jeg bliver vred – og de ved, at der skal meget til at gøre mig vred – så ved de, at ’nu må jeg hellere stoppe’, for nu er der bare ikke mere at diskutere (latter)… nu må jeg hellere stoppe’.”

Det kan de se på dig?

”Ja, det kan de. De kender det, og de ved, hvornår de skal stoppe. Når det handler om at lede, spiller jeg ikke et spil. Jeg fortæller dem bare, hvad jeg mener, hvor de er og hvad vi bliver nødt til at gøre . Derefter sige de altid ’ja, Günther, du har ret, det gør vi’, men det behøver ikke altid at være mig, der har ret. Vi diskuterer det og når til en konklusion.”

”Vi skal gå ud af situationen med respekt for hinanden. Sådan har jeg det med alle mennesker. Vi er måske ikke enige, vi tænker forskelligt, men det behøver ikke at få det hele til at køre af sporet. Jeg er jo selv en racer og bliver revet med, men når jeg har sagt noget for tredje gang, så ved de godt, at ’vi hellere må gøre, som han siger’ (latter).”

BMF1 eksklusivt interview med Günther Steiner, Monza 2018Interview med Günther Steiner.
Copyright BMF1


”Men den slags sker ikke ret mange gange – specielt ikke med de to gutter her, hvor jeg må sige, at vi alle har et godt og respektfuld forhold hinanden imellem.”

Det sidste herfra er ikke et spørgsmål men en information: vidste du, at du har en ’fan page’ på Facebook?

”Det vidste jeg ikke (høj latter)… send det til ham (peger på pressechefen Stuart).”

”Jeg er ikke på Facebook… jeg er ingen steder (høj latter), så send det til ham.”


Hermed slutter sidste del af et, for undertegnede skribent, stærkt underholdende solointerview med Haas F1s teamchef Günther Steiner.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ny Renault-motor mangler stadig fart Italiens GP: Løbet LIVE fra Monza. Hamilton vinder »