Solointerview med Kevin (1/3)

I forbindelse med Italiens Grand Prix på Monza bringer vi her første del af det årlige solointerview med Kevin Magnussen.

BMF1 interview med Kevin . Copyright BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 31/8 2018 klokken 18:08

Vi bringer her første solointerview, ud af tre, med Kevin Magnussen fra Monza Park, hvor vi talte sammen i teamets hospitality i forbindelse med Italiens Grand Prix. Der er tale om et såkaldt Q&A interview delvist baseret på vore læseres spørgsmål, så måske er et af dine med.

Hvilken bil kører du selv i privat?

”Jeg har faktisk ikke selv en bil lige p.t.”

Hvad er dine fremtidsplaner? Og jeg tror, at læseren her tænker i de lidt større sammenhænge.”

”Hvis der menes, hvad jeg har af planer med mit liv, så er det selvfølgelig Formel 1, der er vigtigst, men det er klart, at jeg tænker på helt andre ting, når det drejer sig om mit senere liv som pensioneret Formel 1-kører. Så vil jeg nok gerne ud at sejle og opleve verden på en anderledes måde, end jeg har oplevet den i Formel 1.”

”Jeg kommer jo meget ud at rejse i Formel 1, men jeg ser ikke så meget andet end hotelværelser og lufthavne, så der er rigtigt mange steder, som jeg vil ud at se.”

Det årlige interview mellem BMF1 og Kevin Magnussen, Monza 2018Det årlige interview mellem BMF1 og Kevin Magnussen, Monza 2018
Copyright BMF1


Kunne du tænke dig at komme tilbage til McLaren?

”Ikke lige nu, er det korte svar.”

Er bilerne blevet hurtigere i løbsstarterne, eller er det bare dig, der har fundet de rigtige ’knapper’ at trykke på?

”I dag er det op til køreren at bestemme, for du har ingen hjælpemidler, når starten sættes i gang. Der har du direkte kontrol med koblingen, så det er op til køreren at bestemme det rigtige koblingspunkt i forhold til at være lige på grænsen til hjulspin og slippe koblingen.”

Noget tyder på, at du lige rammer et eller andet i starten. Hvad er det?

”Ja, det er lykkedes siden de regler er blevet indført.”

Hvad gør du for at det lykkes så godt?

”Det er svært at forklare. Det er en fornemmelse.”

Hvem vil du helst vælge som teamkammerat, hvis du selv kunne vælge? Du får to muligheder: Leclerc eller Romain?

”Det er sådan set slet ikke noget jeg har lyst til at tage stilling til, for jeg er glad for, at jeg har en rigtig dygtig teamkammerat.”

Kan du mærke opbakningen, når du er rundt omkring på banerne, selvfølgelig specielt her i Europa?

”Det kan jeg helt klart.”

Østrigs Grand Prix 2018. Haas fejrer 4. og 5. pladsen til Romain Grosjean og Kevin MagnussenKevin mærker tydeligt den store støtte på alle baner verden rundt.
Copyright Haas F1


”Der er ingen tvivl om, at danskerne er rigtig gode til at støtte, komme ud og have flag med, råbe højt, når man kommer på kørerparaden og så videre. Især i forhold til hvor lille et land det er. Og i forhold til, hvor jeg ligger i feltet, så synes jeg der er er imponerende at se, hvor mange danske fans der er hele vejen rundt til de forskellige Formel 1-løb alle steder i verden.”

En læser spørger, om du på Spa ikke fik lov til at gå efter Grosjean og Force India?

”Fik lov? Altså der var ikke teamordrer som sådan. Jeg blev bare overhalet af en Mercedes og en Red Bull, og det gjorde Romain ikke, så derfor tabte jeg en masse tid til ham, som gjorde, at jeg ikke nåede at overhale ham i løbet. Det var selvfølgelig ikke optimalt.”

Lad os tale lidt om kørestil. Er der nogen forskel på din fars kørestil og din egen

”Det ved jeg ikke rigtig. Selve kørestilen er jo noget, du ikke kan analysere uden at have data at kigge på, og jeg har aldrig set min fars data, aldrig set på hans telemetri, så jeg kan ikke rigtig svare på, om vores kørestil minder om hinanden eller er forskellig. Men det vil da være interessant at dykke ned i.”

Har Haas forsøgt at finde andre danske sponsorer?

”Det må du spørge Günther om. Det ved jeg ikke.”

Det gjorde vi nemlig også, men han afslørede heller ikke noget. Vi ville dig gerne lige høre det fra dig også. Men lad os gå over til at andet læserspørgsmål: hvor meget kan man se i sine spejle, når det er hårdt regnvejr?

”Ikke noget som helst.”

Det årlige interview mellem BMF1 og Kevin Magnussen, Monza 2018Det årlige interview mellem BMF1 og Kevin Magnussen, Monza 2018
Copyright BMF1


Hvor realistisk er det at forvente, at I kæmper med om verdensmesterskabet inden for fem år?

”Der skal ske nogle ændringer og foretages nogle beslutninger, hvis det skal lykkes, men det er jo ikke mig, der bestemmer det. Så det er op til nogle andre at finde ud af, hvor meget eller hvor lidt der skal investeres og finde ud af, hvad ambitionerne er.”

”Vi præsterer i hvert fald noget bedre allerede nu, end vi burde kunne, synes jeg, så det i sig selv er jo fint.”


Hermed slut for første del af solointerviewet, ud af tre, med Kevin Magnussen fra Monza.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ricciardo og Hülkenberg starter bagerst Vandoorne: Jeg har ingen back-up plan »