Albon til DTM

Den havde de færreste nok set komme: Den nu tidligere Formel 1-kører Alexander Albon får nyt job - i den tyske løbsserie DTM. Dermed følger han i fodsporene på mange andre tidligere F1-kører.

Portugals Grand Prix 2020 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 4/1 2021 klokken 21:01

Den nu tidligere Formel 1-kører Alexander Albon er egentlig ikke arbejdsløs: Han er Red Bulls officielle test- og reservekører, mens han arbejder på at vende tilbage til Formel 1.

Men nu har thailænderen fået et deltidsjob i den tyske løbsserie DTM - Deutsche Tourenwagen-Meisterschaft. Det skriver DTM på Twitter.

Det vides endnu ikke, hvilket hold han skal køre for, men DTM skriver, at Albon kommer til at deltage i "udvalgte løb, når hans arbejde som F1-reserve- og testkører tillader det."

Albon er langt fra den eneste Formel 1-kører, der kører i DTM. Listen er lang om omfatter bl.a. Jean Alesi, Mika Häkkinen, Keke Rosberg, Heinz Harald Frentzen, Christijan Albers, David Coulthard, Paul di Resta, Pascal Wehrlein, Timo Glock, Robert Kubica og Alessandro Zanardi - selv Michael Schumacher har kørt i DTM.

Og ikke mindst Gerhard Berger, som nu er chef for DTM.

Pascal Wehrlein tog DTM-mesterskabet i sidste afdeling. Pascal Wehrlein tog DTM-mesterskabet i sidste afdeling.
Copyright Daimler Benz


DTM har også haft flere danske kørere, bl.a. Nicolas Kiesa, Kurt Thiim, Jan Magnussen og Tom Kristensen.

I dette års sæson stiller (Keke) Rosberg og Jenson Button desuden op med et team i DTM.

Selv om Audi officielt har trukket sig fra DTM, vil Abt-teamet stadig køre i en Audi R8 LMS Evo, mens de andre biler i DTM-serien i skrivende stund er McLaren 720S GT3 og Mercedes-AMG GT3 Evo.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Formel 1-eksperten: Et kig i krystalkuglen for 202 Lando Norris testet positiv for corona »