Pirelli genstarter test af 18”-dæk

Covid-19 stoppede alle test af de kommende 18”-dæk til sæsonen 2022, men nu genstartes processen.

Pirelli dæk og hjelm . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 1/3 2021 klokken 16:03

Oprindeligt skulle de planlagte test af Pirellis 18”-dæk allerede være afviklet, men som alt andet blev også dette stoppet på grund af Covid-19 og har nu været sat på ‘hold’ i et helt år. Men nu genstartes testkørslerne.

Således planlægger Pirelli i år at gennemføre 10 testsessioner over i alt 28 dage. Testene gennemføres i samarbejde med ni Formel 1-hold som en forberedelse til sæsonen 2022, hvor et helt nyt sæt tekniske regulativer ser dagens lys, herunder indførelsen af 18”-dæk.

Testene genoptages med et varieret program af 7 sessioner med slicks (dæk uden mønster) og 3 sessioner med wet (regnvejrsdæk), der omfatter fire enkeltstående tests og seks, der køres umiddelbart efter et grandprix.

Pirellis nye 18Pirellis nye 18" dæk med fælg (th).
Copyright Bil Magasinet BMF1


De første to sessioner fandt sted i Jerez, Spanien, med Ferrari fra 22. til 24. februar, hvor både slicks og wet blev testet.

I alt dækker testsessionerne 20 dage i hele 2021, men da mere end én bil tester i løbet af disse dage, vil der være 28 'bildage' i løbet af året (22 dage på tørvejrsdæk og 6 dage på wet).

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Verstappens chefmekaniker forlader ham Derfor støtter Ferrari sprintløb »