Jackie Stewart: Max er umoden

Kollisionen mellem Verstappen og Hamilton trækker stadig overskrifter. Den 3-dobbelte F1-verdensmester Sir Jackie Stewart mener, at Max Verstappen er hurtig på banen men for langsom om at blive moden.

Max Verstappen forsøger en overflyvning på Lewis Hamilton. Italiens GP 2021 . Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 15/9 2021 klokken 09:09

Max Verstappen er for umoden – simpelthen.

Det mener den 3-dobbelte Formel 1-verdensmester Sir Jackie Stewart i et interview med DailyMail.

Jackie Stewart er især skuffet over, at Max Verstappen ikke tjekkede, om Lewis Hamilton var ok, efter den voldsomme kollision, hvor Verstappens højre baghjul ramte Hamilton på hovedet.

Der er bred enighed blandt F1-eksperter om, at Hamilton kunne være blevet dræbt, hvis det ikke var for haloens beskyttende virkning.

Stewart udtaler til DailyMail: “Verstappen er længere tid om at blive voksen end forventet. At han [Verstappen] ikke gider tjekke op på Hamilton efter en så alvorlig ulykke, når han lige har kørt over hovedet på ham, er noget jeg bare ikke forstår. Især ikke, når han [Hamilton] stadig sidder i bilen og blev siddende i lang tid for at prøve at komme ud.”

Monacos Grand Prix 2018 - Daniel Ricciardo tager pole. Sammen med Jackie StewartMonacos Grand Prix 2018 - Daniel Ricciardo tager pole. Sammen med Jackie Stewart
Copyright Red Bull Contentpool


Sir Jackie Stewart, der var aktiv kører fra 1965–1973 og i 1997 grundlagde F1-teamet Stewart Grand Prix, der senere blev til Red Bull Racing, har været en af de drivende kræfter bag den forbedrede sikkerhed i Formel 1. Derfor ser Stewart med alvor på Max Verstappen kompromisløse kørsel:

”Han er meget, meget god. Han er måske den hurtigste kører i feltet lige nu, men for at blive en ægte mester, kan man ikke blive ved med at køre ind i folk hele tiden. Max har endnu meget at lære, men hvem vil han høre på?”

Der har tidligere været meget fokus på Verstappens aggressive kørestil, som flere F1-kørere mener er umoden og af og til direkte farlig.

Hamilton og Verstappen har tidligere ramt hinanden denne sæson: Det skete f.eks. på Imola, i Barcelona og på Silverstone, hvor Max Verstappen røg af banen.

Max Verstappen og Lewis Hamilton i sekunderne før sammenstødet. Italiens GP 2021Max Verstappen og Lewis Hamilton i sekunderne før sammenstødet. Italiens GP 2021
Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images


På første omgang af løbet på Monza gav Verstappen ikke Hamilton plads til at overhale, hvilket betød, at Hamilton måtte bruge afkørselsområdet for at undgå at kollidere med Verstappen, hvilket så igen betød, at man mistede en plads til Lando Norris, som han ellers havde overhalet ved starten.

Til forskel fra Verstappen spurgte Hamilton dog til Verstappen over radioen på Silverstone.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BMF1’s Power Rating: Italiens Grand Prix Netflix: En Formel 1-guds fald »