Første spadestik til Aston Martins fabrik

Aston Martin har store ambitioner i Formel 1, og derfor har de taget det første spadestik til en ny fabrik, på sin vej mod fremtidige VM-titler.

Steiermarks Grand Prix 2021 . Copyright Aston Martin

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 14/9 2021 klokken 13:09

Aston Martin er et team på vej fremad. Nye ejere, nyt navn og en tidligere verdensmester er nogle af værktøjerne til teamets vej op igennem feltet.

Det har længe været offentligt kendt, at Aston Martin ville tage et helt nyt våben i brug, for at kunne kæmpe med om fremtidige VM-titler. Det skulle være et våben i form af en helt ny fabrik. Nu bliver drømmen til virkelighed.

Aston Martins Lawrence Stroll, og JCB’s Lord Bamford, har netop foretaget første spadestik, til det der bliver en helt ny fabrik til F1-teamet. Det er første gang i 17 år, at der bliver opført en ny fabrik - sidste gang var McLaren Technology Center i 2004.

Fabrikken bliver en 37,000 m2 stor bygning til Aston Martin Cognizant Formula One™ team, da teamet efterhånden har vokset sig for stor til deres nuværende faciliteter. Byggeriet er designet af Ringe and Partners LLP, og beliggenheden bliver i Northamptonshire, på den anden side af gaden af Silverstone-banen.

Samtidig vælger teamet at opføre en ny og topmoderne vindtunnel, som skal hjælpe teamet med at finde nye, smarte aerodynamiske løsninger.

Fabrikken bliver delt op i tre forskellige sektioner:
1. Design, produktion og marketing.
2. Vindtunnel
3. Logistik og personale faciliteter

Derudover investerer teamet også i en ny F1-simulator. En god simulator er ved at være et meget vigtigt værktøj for holdene, efter tests på bane er blevet heftigt begrænset.

Den nye fabrik er ikke bare for syns skyld, Lawrence Stroll og teamet har store ambitioner for fremtiden. Derfor bliver der også ansat nye medarbejdere i stor stil for at fylde de nye m2 ud. Så ambitionen er at vinde VM.

AM’s nye fabrik bliver den første i feltet, der har et fuldt installeret såkaldt “smart factory intelligent system”. Det bliver lavet i samarbejde med partnerne Cognizant, NetApp og Sentinel One. Dermed skulle det ende med at blive en trådløs, adaptiv og strømlinet facilitet, hvor informationsstrømme, overvågningssystemer og productionsprocesser er bundet sammen via data i “skyen”.

Lawrence Stroll, Executive Chairman, Aston Martin Cognizant F1-team siger “Det er inspirerende at se, hvor vi er nu, i kontekst af de arkitektoniske og organisatoriske udfordringer og ambitioner som ligger forude.”

“Vores nye bygninger reflekterer ikke bare omfanget af vores determination til at blive en verdensmesterskabsvindende-force, men også omfanget af vores vækst og udvikling som en organisation.”

“Jeg føler stærkt, at enhver bygning er en stærk repræsentation af de mennesker, der arbejder inden for den, og jeg er begejstret for, at vi skaber et nyt hjem, hvor folk kan arbejde, samarbejde, skabe og vinde sammen,” udtaler Lawrence Stroll.

Lord Bamford, Chairman, JCB udtaler: “Dette ambitiøse projekt placerer det nye hovedkvarter solidt i Formel 1-landskabet og giver et fantastisk hjem og arbejdsmiljø for en gruppe overordentligt talentfulde og motiverede mænd og kvinder.”

”Jeg er inspireret af Lawrences overbevisende vision for teamet. Det er en ambition, vi helhjertet deler: at bygge en bedre industriel fremtid for vores land,” slutter Lord Bamford.

Otmar Szafnauer, Aston Martin Cognizant CEO og Team Principal, siger “Vores eksisterende Silverstone-fabrik er et lille stykke af Formel 1-historien. Men som organisation er vi vokset fra den. Desuden vil vi kræve endnu mere plads, når vi fortsætter med at opbygge vores medarbejderantal i løbet af de næste par år.”

“Vi er taknemmelige for lokalrådet for deres hjælp og forståelse i hele design- og høringsfasen; vi føler, at vi skaber et vartegn, der vil udtrykke og forstærke de værdier og investeringer, der har gjort Silverstone Technology Park og Motorsport Valley til vigtige steder for den britiske teknologiindustri,” slutter Otmar Szafnauer.

Den nye fabrik forventes at være klar i slutningen af 2022, eller start 2023.

Aston Martins nye hovedkvarter i NorthamptonshireAston Martins nye hovedkvarter i Northamptonshire
Copyright Aston Martin


Aston Martins nye hovedkvarter i NorthamptonshireAston Martins nye hovedkvarter i Northamptonshire
Copyright Aston Martin

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Fremtidens F1-motorer på vej BMF1’s Power Rating: Italiens Grand Prix »