Hamiltons kontrakt i hårknude

Det burde være en no-brainer at forlænge kontrakten med en 7-dobbelt F1-verdensmester, men Lewis Hamilton er endnu ikke officielt bekræftet hos Mercedes for 2021. Hvorfor ikke?

Ruslands Grand Prix 2020 . Copyright Mercedes AMG

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 2/1 2021 klokken 16:01

Lewis Hamilton vil gerne fortsætte hos Mercedes. Mercedes vil gerne have at Lewis Hamilton fortsætter. Toto Wolff fortsætter. Hvorfor er den nyslåede ridder så ikke blevet officielt bekræftet endnu?

Som engelske Express og italienske Corriere dello Sport skriver, så er parterne stadig et stykke fra hinanden, når det drejer sig om detaljerne i kontrakten.

Angiveligt fremlagde Hamilton sit første udspil for Mercedes efter Tyrkiets grandprix: I dette forhandlingsoplæg skulle den 7-dobbelte verdensmester have krævet en 4-årig kontrakt med en årsløn på 50 millioner dollars, altså 200 millioner dollars over fire år.

Det svarer til en årsløn på ca. 305 millioner danske kroner. Med andre ord ville Hamilton dermed være sikret over en 1,2 milliarder danske kroner over 4 år.

Men Hamiltons krav er - på trods af flere verdensmesterskaber på stribe - ikke faldet i god jord hos Mercedes-moderselskabet Daimler. De største aktionærer i Mercedes F1-teamet er Toto Wolff, Ineos og Daimler.

Toto med mundbind Toto med mundbind
Copyright Mercedes


Og åbenbart blokerer Daimler for Hamiltons håb om en hurtig lønforhøjelse og langvarig kontrakt. Det er der flere årsager til:

Blandt andet mener Daimler, at Hamilton, der bliver 36 år i denne måned, ikke kan kræve at få en 4-årig kontrakt, da kontrakten i givet fald ville løbe indtil Hamilton er 39 år - og demed måske for gammel til Formel 1.

Desuden er 50 millioner dollars om året mange penge – lige meget, hvordan man vender og drejer det. Og der findes teoretisk billigere alternativer på markedet, bl.a. George Russell, som kun ville koste en brøkdel at Hamiltons løn.

Sakhirs Grand Prix 2020. George Russell afløser en syg Lewis Hamilton hos MercedesSakhirs Grand Prix 2020. George Russell afløser en syg Lewis Hamilton hos Mercedes
Copyright Mercedes AMG


Derudover har Russell bevist, at han formår at præstere i en Mercedes – når Mercedes-teamet altså ikke dummer sig med dækkene, og man undgår punkteringer…

Derfor tilbyder Daimler Hamilton en 2-årig kontrakt, hvor Hamilton eventuelt er teamkammerat med Russell i ét år, for at se, hvordan de præsterer i forhold til hinanden – såfremt Bottas får sparket efter 2021.

Hårknuderne i forhandlingerne betyder dog ikke umiddelbart, at Hamilton og Mercedes ikke vil kunne finde en løsning, så Hamilton bekræftes officielt for denne sæson.

Men det kan være, at vi skal vente helt til udgangen af februar, før vi får en officiel udmelding fra Hamilton og Mercedes.

Ultimo februar skulle angiveligt være den ultimative frist, som Daimler har givet Hamilton, hvis han vil fortsætte med at køre for Mercedes.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kevin: I en Mercedes ville jeg vinde løb Hvad er nyt til 2021-sæsonen? »