Australiens grandprix i fare - igen

Det ville være rart at starte Formel 1-sæsonen som normalt i Australien. Men nu er der tvivl om sæsonstarten Down Under: De australske arrangører er åbenbart på udkig efter andre datoer.

Australiens Grand Prix 2019 . Copyright Mercedes AMG

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 29/12 2020 klokken 22:12

Australiens Formel 1-grandprix 2020 blev som bekendt ikke til noget:

Corona var på vej, og Hamilton og andre coronaangste kørere havde svært ved at finde en grimasse, der kunne passe, inden løbet blev aflyst.

Australiens Grand Prix 2020. Torsdagens pressekonference med Nicholas Latifi, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton og Daniel RicciardoAustraliens Grand Prix 2020. Torsdagens pressekonference med Nicholas Latifi, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton og Daniel Ricciardo
Copyright Renault F1


Men nu er der problemer igen: Den velinformerede tyske motorsportsjournalist Michael Schmidt fortæller i sin videoblog på auto-motor-und-sport.de, at det australske Formel 1-løb nu igen er i fare:

"På nuværende tidspunkt er det meget svært at komme ind i Australien, og ud fra det jeg har hørt, prøver Melbourne at finde en anden dag i kalenderen. Dermed ville sæsonen begynde i Bahrain."

Der er efter Michael Schmidts mening en reel fare for, at vi ikke får Australiens grandprix at se - i hvert fald ikke den 21. marts som planlagt.

"Det jeg har hørt er, at sæsonstarten er i fare: Organisationen og arrangørerne vil ikke løbe nogen økonomisk risiko med at bygge banen op, for så at skulle aflyse løbet kort før det skal køres, såfremt regeringen kræver det."

Den coronabetingede aflysning af F1-løbet i 2020 kostede arrangørerne masser af penge - og ingen ønsker at se en gentagelse af hverken den økonomiske og PR-mæssige fiasko, som aflysningen udviklede sig til.

Derfor er der en risiko for at Australiens grandprix udskydes, indtil det er 100 procent sikkert, at det kan og må afholdes.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Red Bull: Vi låner gerne Albon ud Kvyat helt færdig »