HAAS vil ofre 21 for 22

Gunther Steiner melder ud, inden sæsonstarten 2021, at HAAS har det fint med at slutte sidst i år, for at de kan sikre sig en stærk 2022 sæson, med de nye biler. Spørgsmålet er hvad Schumacher og Marzepin siger til det.

Kevin Magnussen udgår med overophedede bremser. Østrigs GP 2020. . Copyright Haas F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 1/3 2021 klokken 13:03

Som dansk Formel 1 fan, kan man nærmest kun glæde sig over, at Kevin Magnussen ikke længere er en del af HAAS holdet.

Magnussens sidste sæson for det amerikanske hold, 2020, var en kamp op af bakke, for et hold der ikke havde pengene til at deltage og som virkede umotiveret i gennem store dele af sæsonen.

Nu melder holdchef Gunther Steiner så ud, at 2021 vil blive ofret for at de kan have en konkurrencedygtig racer i 2022, hvor dér kommer nye biler.

"Ja, der er en risiko for at vi slutter bagerst af alle i 21, men det er en risiko vi er villige til at tage, da vi ser på det længere perspektiv i Formel 1," udtalte Steiner til Motorsports.com.

"Hvis vi udelukkende ser på den korte bane, vil vi også ende bagerst i 22 og derefter," tilføjede han.

Der er ingen tvivl om, at han har fat i noget rigtigt, men kørerne må føle sig lidt til grin efter den udmelding, især Marzepin, hvis far har sponsoreret hele driften af holdet i 2021.

"Vi håber at vi kan bruge 2021 på at få vores to kørere, og holdet, klar til 2022 og fremtiden. På den måde vil vi stå stærkest," sluttede han.

Mens flere af de andre hold på gridden, allerede har haft deres 2021 racere på banen, til såkaldte filmdage, er det meldt ud fra HAAS, at de først vil få startet deres Ferrari-motor for første gang, når den første vintertest bliver afholdt i Bahrain.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Missilangreb mod Formel E afværget Verstappens chefmekaniker forlader ham »