Fransk medie: Binotto på vej væk

Det franske medie Auto Hebdo skriver, at Ferraris teamchef Mattia Binotto er blevet droppet af Ferraris øverste chef, John Elkann. Flere overraskende og måske uventede kandidater står parat i kulissen som afløsere.

Belgiens Grand Prix 2022 . Copyright Ferrari

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 15/11 2022 klokken 08:11

Ferraris teamchef har holdt sig væk fra de to seneste F1-løb. Og det er der en god grund til, skriver det franske medie Auto Hebdo:

Ifølge interne kilder i Maranello har Ferraris CEO John Elkann åbenbart vendt tommelfingeren nedad og forventes at erstatte Binotto med en ny teamchef fra næste sæson.

John Elkann har ellers tidligere forsvaret Binotto, som har været ansat hos Ferrari siden 1995 og spillet en afgørende teknisk rolle for det italienske traditionsteam.

Men siden løbet på Silverstone har John Elkann åbenbart haft tvivl om Binottos ledelsesstil og beslutninger: Carlos Sainz vandt vist løbet, men Ferraris pitstoptaktik udspillede Charles Leclercs chancer for at vinde og tage point fra Verstappen.

Binotto med Leclerc og SainzBinotto med Leclerc og Sainz
Copyright Ferrari


Desuden har Ferrari haft mildest talt truffet meget ukonventionelle strategivalg under løbene – og det har alt sammen bidraget til, at John Elkann nu siger stop.

Men hvem skal så afløse Mattia Binotto?

Auto Hebdo mener at vide, at der er tre kandidater i spil: Den ene er Frédéric Vasseur fra Sauber/Alfa Romeo og Andreas Seidl fra McLaren.

Den sidste kandidat er Ferraris sportsdirektør Laurent Mekies, der har afløst Mattia Binotto de sidste to løb.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BMF1.dk’s Power Rating: Brasiliens GP Officielt: Schumacher ude - Hulken til Haas »