FIA forbyder adgang til stewards

Under weekendens løb i England, var Toto Wolff på besøg hos løbets stewards, for at presse dem til at tage en beslutning der passede bedst muligt til Hamilton og Mercedes. Det forbyder FIA nu.

Michael Masi . Copyright formula 1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 23/7 2021 klokken 11:07

FIA er enige med Red Bull om, at det er forkert at personer fra et hold, kan gå hen til løbets stewards, mens de overvejer om der skal være en straf til en kører.

Som mange lagde mærke til, ringede Mercedes chef Toto Wolff, til FIA direktør Michael Masi under løbet, for at fortælle ham at de havde sendt ham en mail, hvilket førte til at Masi afviste ham, men sagde at han ikke kunne forhindre ham i at tage fat i løbets stewards.

Det gjorde Wolff så, hvilket efterfølgende har ført til hård kritik af hans handling, ikke mindst fra Red Bull direktør Christian Horner.

Michael Masi har efterfølgende valgt at bakke op omkring Horners kritik af hændelsen, hvilket har fået FIA til at sende en mail ud til holdene, der klarificere hvad der er tilladt og ikke tilladt, i forbindelse med adgang til steward kontoret.

I denne mail, lyder det: "Adgang til Steward kontoret, er forbeholdt udelukkende til løbets Stewards, deres sekretærer og operatøren af kontoret."

"Enhver anden adgang er kun tilladt efter godkendelse fra løbets Stewards, eller efter at de har indkaldt en kører eller et af de konkurrerende hold."

"Enhver der ikke overholder disse regler, kan vise sig at have overtrådt artikel 12.2.1 under den internationale Sporting Code."

"Vi går ud fra at dette udelukker enhver form for tvivl!"


Artikel 12.2.1 kan give alt fra en mild reprimande til diskvalifikation og fratagelse af et holds point.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Rolling Stones varsler kalenderændringer Norris har slået Hamilton og Alonso »