Er Leclerc på vej til Haas?

Med Kimi Räikkönens stigende formkurve tyder noget på, at finnen får endnu en sæson hos Ferrari. Dermed rygtes Charles Leclerc til enten at blive hos Sauber eller komme til Haas F1.

Ungarns Grand Prix 2018 . Copyright Sauber

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 26/8 2018 klokken 14:08

Efter Ferrari-chefen Sergio Marchionnes alt for tidlige død ser det ud til at Kimi Räikkönen får endnu en sæson hos Ferrari, hvilket dels skyldes finnens gode resultater og dels at Marchionne var en stor beundrer af Leclerc. Men nu er bordet ryddet.

Af samme årsag rygtes Leclerc derfor til enten at blive hos Alfa Romeo Sauber, hvor han har gjort det godt som rookie, eller at han bliver teamkammerat med Kevin Magnussen hos Haas F1, hvor Romain Grosjean indtil nu har haft en svær sæson.

Ligningen giver god mening, idet både Sauber og Haas benytter motorer fra Ferrari, og af samme årsag forlyder, at der forhandles hektisk i kulisserne hos cheferne i begge teams.

Leclerc i paddocken, Monaco 2018Leclerc i paddocken, Monaco 2018
Copyright Bil Magasinet BMF1


Tilbage er så det andet sæde hos Sauber, som p.t. er besat af Marcus Ericsson. Svenskeren ser dog ud til at sidde godt og solidt i sædet, idet han har fuld backup fra sin sponsor og medejer af Sauber, Hans Rausing.

Hvis Ericsson alligevel smides på porten, peger flere medier på, at enten Romain Grosjean eller nuværende McLaren-kører Stoffel Vandoorne kan være et Sauber-emne.

Således har teamchef Frederic Vasseur et godt kendskab til Vandoorne fra deres fælles tid i ART, hvor belgieren vandt GP2-titlen i 2015. Endelig er Vandoornes manager en del af Saubers ejerstruktur.

Der kan komme et endeligt svar i forbindelse med Italiens Grand Prix på Monza i næste weekend, hvor det forventes at Ferrari annoncerer sin kørersammensætning for 2019.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Steiner undrer sig over ny Force India-aftale Belgiens GP: Løbet LIVE. Vettel vinder »