Steiner undrer sig over ny Force India-aftale

Normalt skal et F1-team bruge to år på at opnå præmiepenge, men efter alt at dømme dispenseres der fra denne regel med Racing Point Force India. Det undrer Günther Steiner, Haas F1.

Bahrains Grand Prix 2018. Haas . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 26/8 2018 klokken 13:08

Da Haas F1 meldte sin ankomst på F1-scenen for snart tre år siden, var ledelsen klar over de økonomiske konditioner, bl.a. at man som nyt team på gridden først kan inkassere de vigtige præmiepenge efter to års deltagelse i gamet og vel at mærke kun, hvis teamet minimum har placeret sig som nummer ti eller højere i konstruktørmesterskabet.

Derfor undrer det teamchef Günther Steiner, at de ”nye” team Racing Point Force India efter alt at dømme fra dag ét kan modtage de eftertragtede præmiepenge.

Således forlyder det fra visse kilder, at det nye management allerede har indgået en aftale med F1-cheferne og at pengene kan begynde at rulle ind med omgående virkning.

Steiner har allerede bedt om en forklaring fra F1-bossen Chase Carey og CEO Ross Brawn, men han har stadig ikke forstået årsagen.

Guenther Steiner fredag på MonzaGuenther Steiner fredag på Monza
Copyright BMF1.dk


"Der skal være fair play for Lawrence (Stroll, som økonomisk bagmand bag redningen af Force India, red.) og jeg respekterer ham - han sætter handling bag ordene, købte teamet. Han gjorde et godt stykke arbejde,” udtalte Stiener til Autosport.

"Men alting skete så hurtigt, det var som ’bum, bum, bum!’… og pludselig "… ’lad os få dem på (startgridden, red)’.”

"Vi har ikke noget problem med det, men lad os så lige finde ud af de juridiske ting. Vi har ikke travlt.”

"Jeg ved ikke, om der er andre, der stiller spørgsmål til dette. Vi vil bare have lidt tid til at forstå, hvad der sker helt præcist."

”Dette er ikke sagt i frustration men for at få forståelse for det hele. Vi vil bare gerne vide, hvorfor det er besluttet og hvordan det gøres,” lød det fra Steiner.

Ifølge regulativet får det nye Racing Point Force India dog nulstillet det "gamle" teams optjente 58 point og starter dermed helt forfra med pointregnskabet.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Belgiens GP: Kvalifikation - Lewis Hamilton på pol Er Leclerc på vej til Haas? »