BMF1’s Power Rating: Ruslands GP

Redaktionen har voteret og afsagt dommen over de enkelte kørere, som de hver især performede i weekenden i Sochi.

Sejren glippede for Lando Norris. Ruslands GP 2021 . Copyright McLaren Racing - Motorsport Images

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 27/9 2021 klokken 19:09

Ud af kaos kommer der sjældent noget godt - altså lige bortset fra i Formel 1, hvor indeværende sæson har budt på en del kaos, gedigne overraskelser og spænding, når vejrguderne har spillet terning. Som f.eks. under Ruslands Grand Prix.

Fra start lignede det ‘a walk in the park’ for verdensmesteren Lewis Hamilton, der, sammen med Mercedes, må siges at befinde sig godt på den ikke specielt inspirerende bane i vinter OL-byen. Men sådan skulle det ikke gå. Banen i Sochi ligger tæt op af et vintersportsområde, og dermed bjerge, som har det med at tiltrække regnskyer. Og det var præcis, hvad der skete denne weekend.

Den regnvåde kvalifikation skabte en interessant startgrid med Lando Norris forrest fulgt af Carlos Sainz Jr. og George Russell, der sluttede på P10. En godkendt indsats af Williams-køreren. Først på P4 fandt man Hamilton. Noget værre så det ud for Max Verstappen, der pga. af for mange motorskift startede bagerst. Det skulle vise sig at skabe et særdeles spændende løb.

Da løbet blev startet, havde Hamilton stort besvær med at fange de forreste. Eller for at være mere præcis: han kunne ikke. Først da regnvejret satte ind under løbets sidste omgange, hvor kaosset for alvor tog fart, lykkedes det for Mercedes og den syvdobbelte verdensmester at køre først over stregen på intermediate-dæk. Brillant tænkt strategi og flot kørt.

Max Verstappen. Ruslands GP 2021Max Verstappen. Ruslands GP 2021
Copyright Red Bull Racing/Getty Images


Knapt så godt tænkt var strategien hos McLaren - eller man skal måske sige hos Lando Norris, for den unge kører fik nemlig selv lov til at bestemme, og den 21-årige kører valgte fortsætte på sine slicks-dæk, hvilket forårsagede at han bogstavelig talt sejlede rundt på banen.

En umoden beslutning af både team og kører, men bommerten kan ikke fjerne indtrykket af en utrolig talentfuld ungersvend i den papayafarvede racer, som formåede at holde en frustreret Hamilton bag sig. Uden regn havde Norris vundet men måtte i stedet se sig selv dumpe ned på P7. Han var dog hurtigere på dagen end Monza-vinderen, Daniel Ricciardo, der sluttede på P4 foran en dybt skuffet teamkammerat.

Hvis alt ville flaske sig, kunne Max Verstappen med lidt held, fra sin 20. startposition, kæmpe sig op og blande sig med de 5-6 forreste. Her kommer kaosset ind i billedet igen, for det hjalp i sidste ende Red Bull-køreren til at hive en ret overraskende andenplads hjem. Dette endda til trods for en teknisk defekt på bilen, som gjorde, at den 23-årige måtte kæmpe med kørere, som han normalt passerer med lethed. Derfor flot kørsel af hollænderen, som igen var lysår væk fra en anonym Sergio Perez, der sluttede på P9. Kører de to virkelig i samme type bil?

Lando Norris. Ruslands GP 2021Lando Norris. Ruslands GP 2021
Copyright McLaren Racing - Motorsport Images


Hos Ferrari trak Carlos Sainz det længste strå, da han strøg forbi det ternede flag som nr. 3. Et resultat, der hos en flok mekanikere i røde overalls blev fejret som en sejr, og det kan man godt forstå. Ferrari er på vej frem, men det samme kan ikke siges om Charles Leclerc, der aldrig fik det til at fungere og sluttede på P15.

Selv om Valtteri Bottas sluttede på P5, var hans performance ikke på toppen. Således stod han nærmest stille, da Verstappen passerede ham på vej mod sin andenplads. En anden finne, veteranen Kimi Räikkönen, havde derimod en god dag på kontoret, hvor han stemplede ind på P8 og dermed viste en ustabil Antonio Giovinazzi, hvordan en Alfa Romeo skal håndteres.

Hos Alpine F1 strålede Fernando Alonso, som længe holdt Verstappen bag sig. Der er stadig ild i den koleriske, dobbelte verdensmester, som igen overstrålede en temmelig anonym Esteban Ocon, som bør glæde sig over, at blækket nu er tørt på treårskontrakten med det franske team.

Hos AlphaTauri var Pierre Gasly igen hurtigere end Yuki Tsunoda, dog uden at vise de seneste løbs suveræne kørsel. Det kan stadig undre denne skribent, hvorfor AlphaTauri har forlænget med Tsunoda, for japaneren havde heller ikke i dette løb meget at byde på.

Gode 'vibes' mellem Lewis Hamilton og Lando Norris efter løbet. Ruslands GP 2021Gode 'vibes' mellem Lewis Hamilton og Lando Norris efter løbet. Ruslands GP 2021
Copyright McLaren Racing - Motorsport Images


Hos Haas F1 kunne Nikita Mazepin for en gangs skyld glæde sig over at slutte bedre end Mick Schumacher, som udgik med teknisk problemer 21 omgange før fyraften. Mazepin sluttede dermed sidst - en omgang efter Tsunoda.

Herunder bringer vi BMF1s Power Rating for Ruslands Grand Prix, hvor 10 er bedst. Højre kolonne viser enighed/uenighed mellem skribenterne, hvor 0,0 er lig med fuld enighed.

Lad os høre din mening under skemaet eller på vores Facebook-side.

Nr. Kører Rating Std.afvigelse
1. Lando Norris 9,6 0,29
2. Max Verstappen 9,5 0,40
3. Carlos Sainz Jr. 9,4 0,33
4. Lewis Hamilton 9,2 0,53
5. Fernando Alonso 9,0 0,52
6. George Russell 8,4 0,40
7. Daniel Ricciardo 8,4 0,47
8. Kimi Räikkönen 8,3 0,63
9. Lance Stroll 7,9 0,53
10. Valtteri Bottas 7,4 1,02
11. Sebastian Vettel 7,3 0,37
12. Pierre Gasly 7,3 0,53
13. Sergio Perez 6,8 0,62
14. Charles Leclerc 6,7 0,91
15. Esteban Ocon 6,6 0,83
16. Nicolas Latifi 5,5 0,66
17. Mick Schumacher 5,1 0,78
18. Antonio Giovinazzi 5,1 1,23
19. Nikita Mazepin 3,9 0,70
20. Yuki Tsunoda 3,9 0,79


OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Pitstopfejl skal løses Formel 1 eksperten: Hvad kan vi forvente nu? »