Hvad nr har kørerne og hvorfor?

Formel 1-feltet 2023 er fuldtallig og den sidste blæk er sat på den sidste af motorsportens mest eftertragtede kontrakter. Hver kører har valgt sit helt eget kører nr., der følger ham i F1-karrieren. Men hvilke numre har de enkelte kørere? Og hvorfor har de valgt nummeret?

70 års jubilæums GP 2020 . Copyright Haas F1

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 25/11 2022 klokken 17:11

Har du også lagt mærke til, at hver kører har et bestemt nr. på sin racer. Men hvorfor har de det? Og hvorfor har de lige præcis det nr? Ifølge Motorsport.com er der en helt speciel årsag til hver enkelt nummer. Det kan du læse nærmere om her.

Lad os starte fra en ende af. Max Verstappen har rækkens første nummer, nemlig nr. 1. og det er ikke nogen tilfældig, at Verstappen har netop dette nummer. Tallet 1 er nemlig kun den regerende verdensmester, der må køre med det. Og det er ikke alle, der vælger denne mulighed. F.eks. beholdt Lewis Hamilton sit oprindelige nummer, når han vandt.

Max’s oprindelige nr. er 33, men med den fart han har på, er det ikke sikkert, at det nummer bliver taget i brug igen. Tallet stammer helt tilbage fra dengang, han var lille. Hans yndlingsnr. er 3, så ved at han laver tallet 33, så får han dobbelt op på glæde.

Teamkammeraten, Sergio Perez, kører med nummer 11, hvilket han bruger, da han er fan af (den tidligere) fodboldspiller Ivan Zamaro, der spillede med netop det nummer.

Pierre Gasly kører med nr. 10, da tallet er ikonisk i fodboldverdenen og ikke mindst fra hans store helt, den tidligere fodboldspiller Zinedine Zidan. Det skyldes samtidig, at Gasly vandt Formula Renault 2.0 Eurocop i 2013 med det nummer. Så der må være en vis grad af lykke forbundet med det nummer.

Esteban Ocon kører med nummer 31. Det skyldes, at han vandt sin første gokartmesterskab med lige præcis det nummer.

Yuki Tsunoda kører med nummer 22. Tsunoda vil gerne have Perez’s sæde, men faktisk vil japaneren også gerne have mexicanerens kører nr. Det er selvfølgelig ikke en mulighed, så Tsunoda fordoblede bare antallet af 11, og vupti så havde han kører nr. 22.

Nyck de Vries har ikke valgt kører nr. endnu.

Oscar Piastri har valgt nummeret 81 til sin racer, hvilket er et nummer, han har brugt gentagne gange i sin juniorkarriere.

Lando Norris kører med nr. 4, men det er fordi det passer fedt til hashtagget #L4ndo, som minder om Lando.

Kevin Magnussen kører med det velkendte nummer 20, som danskeren også er kendt for at bruge aktivt, blandt andet til KM20. nummeret starter fra Magnussens tid i Formula Renualt 3,5, som han sejrede i tilbage i 2013.

Nico Hülkenberg har beholdt sit gamle nummer 27, da det er muligt for en kører at vende tilbage til sit oprindelige nummer, selvom de har været ude af Formel 1 i to sæsoner. Nummeret kommer fra at lægge hans fødselsdag og måned sammen, hvilket er 19 august.

Lance Stroll vandt det italienske F4-mesterskab med nr. 18, så det er et tal, han har nær. Desuden fik han også sin F1-debut, da han var 18 år gammel.

Fernando Alonso har sit nr, fordi 14 juli, i en alder af 14 år, vandt Alonso gokart-verdensmesterskabet, i en gokart med nummeret 14 på fronten. Så kan du selv gætte, hvad nummer han kører med i F1.

Charles Leclerc ville have nr. 7, men det havde Räikkönen. Så Monegaskeren tænkte 1+6 = 7. Dermed valgte han nummer 16. Nr. 10 var også på listen, men der kom Gasly ham i forvejen.

Singapores Grand Prix 2018. Kimi RaikkonenSingapores Grand Prix 2018. Kimi Raikkonen
Copyright Ferrari


Carlos Sainz jr. Har lavet et ordspil med sit nummer, lidt ligesom Lando Norris. Her er det dog to 5-taller, der erstatter s’erne i for-, og efternavnet. 5-tallet er faktisk hans favorit, men det nummer havde Sebastian Vettel.

Alexander Albon kører med nr. 23, hvilket er halvdelen af nummeret som han brugte i sine gokart-dage, nemlig 46. Tallet 46 er, ligesom Lando Norris, inspireret af deres motorcykel idol Valentino Rossi. Norris valgte dog kun 4-tallet.

Logan Sargeant har ikke valgt kører nr. endnu.

Lewis Hamilton kører med sit trofaste nr. 44, der faktisk stammede helt tilbage fra hans fars nummerplade fra dengang englænderen kørte sit første gokart-løb. Kørerne skulle nemlig vælge et nummer at køre med på gokarten, og så måtte den syvdobbelte F1-verdensmester tænke kreativt.

George Russells nummer, nemlig 63, er faktisk et nummer, som er kendt i englænderens familie. Det var nemlig hans bror, der startede med at køre med nummer 63 tilbage, da broren kørte gokart.

Kinas Grand Prix 2019. 1000 gp hyldest på Valtteri Bottas Mercedes-racerKinas Grand Prix 2019. 1000 gp hyldest på Valtteri Bottas Mercedes-racer
Copyright Mercedes AMG


Valtteri Bottas kører med nummeret 77, men det var ikke hans første valg. Faktisk ville han have nr. 7,, ligesom Leclerc, men det nr. havde Räikkönen allerede. Men Bottas fandt, ligesom Sainz, på en smart løsning, og bruger tallet dobbelt og så sniger det med ind i sit navn. Det endte så med navnet Bo77as, som finnen bruger udenfor banen.

Guanyu Zhou har valgt kørernummeret 24 som en hyldest til Kobe Bryant, der spillede med nr. 24.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Italiensk medie: Binotto har sagt op! Aston Martin afviser Porsche »