Stroll kørt galt og ude af vintertest

Ifølge en meddelelse fra Aston Martin hedder det, at Lance Stroll mister de vintertest, der starter om få dage. Årsagen er en cykelulykke.

Lance Stroll . Copyright Aston Martin

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 20/2 2023 klokken 17:02

At holde en Formel 1-bil på banen i høje svinghastigheder er i sig selv en præstation, men at køre på cykel er åbenbart heller ikke noget at spøge med.

Således har Aston Martin udsendt en kort erklæring mandag eftermiddag, hvor de annoncerede, at Lance Stroll er "grounded" op til testene den 23. til 25. februar.

Ifølge teamet skyldes det en "mindre ulykke", men at Stroll hurtigt vil komme sig igen.

Lance Stroll i Aston Martin på Autodromo Enzo e Dino Ferrari Lance Stroll i Aston Martin på Autodromo Enzo e Dino Ferrari
Copyright Aston Martin


Aston Martin skriver, at man vil frigive yderligere oplysninger om Strolls tilstand forud for sæsonåbningen ved Bahrains Grand Prix den 3.-5. marts og giver derefter lidt flere detaljer om ulykken.

"Mens Lance Stroll trænede på en cykel i Spanien før sæsonen, var han involveret i en mindre ulykke og pådrog sig skader, som resulterer i, at han ikke deltager i præ-sæsontesten i Bahrain," lød Aston Martin-bulletinen, som fortsætter:

"Lance forventer dog en hurtig bedring og tilbagevenden til sin køreopgaver. Hans tilstand og mulighed for at vende tilbage til cockpittet vil blive vurderet dagligt, og teamet vil udsende en opdatering forud for Bahrains Grand Prix."

Aserbajdsjans Grand Prix 2022. Lance StrollAserbajdsjans Grand Prix 2022. Lance Stroll
Copyright Aston Martin


I bulletinen udtaler Stroll selv: "Jeg har haft en uheldig ulykke, mens jeg trænede på min cykel som forberedelse til sæsonen."

Hidtil har Aston Martin indkaldt Nico Hülkenberg som stand-in, men efter tyskerens kontrakt med Haas F1 for 2023, er den mulighed udelukket. Det er derfor stadig uvist, hvem der skal erstatte Stroll ved vintertesten.

Aston Martin har reservekøreren Stoffel Vandoorne som en mulighed, men han er planlagt til at køre Formel E i Cape Town. Det kan til gengæld skabe plads for den regerende F2-mester Felipe Drugovich, teamets udviklingskører, som dermed kan få en uventet mulighed for F1-debut.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Sæsonoptakt: Top 3 Er den nye Mercedes et flop? »