Starter F1-sæsonen på Silverstone?

Tidligere F1-kører og nu F1-kommentator Martin Brundle mener, at det giver mest mening at starte Formel 1-sæsonen i Europa, nærmere bestemt på Silverstone. Det ville være en god idé for de fleste teams.

Englands Grand Prix 2018 . Copyright Sauber

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 3/4 2020 klokken 09:04

Corona-krisen har sørget for den længste safetycar-kørsel i Formel 1 historisk set: Flere grandprixer er allerede aflyst, og selv om Canadas grandprix på papiret skulle blive årets første løb, så hænger det også i en tynd tråd.

Nu siger flere F1-eksperter, at det bedste ville være at starte sæsonen i Europa, bl.a. Martin Brundle: "Jeg tror, at vi kommer til at se hele den første havdel af sæsonen i Europa,” udtaler Brundle iht. det tyske bilmagasin auto motor und sport.

Det giver god mening, især hvis man kigger på de logistiske forhold: Grænserne kommer nok til at blive åbnet i Europa før de åbnes i Nordamerika. Og i Europa kan man fragte hele materiellet via lastbiler og er ikke afhængig af fly. Det er en fordel, da cargo-flytrafikken i øjeblikket ikke har de store kapaciteter.

Brundle mener, at det ville være bedst at starte sæsonen på Silverstone forudsat, at man har fået styr på corona-krisen: "Syv F1-teams har deres base i England. Derfor ville det rent organisatorisk være den nemmeste løsning.“

Martiin Brundle og Max VerstappenMartiin Brundle og Max Verstappen
Copyright Getty Images/Toro Rosso


Der er dog 2 andre F1-løb på kalenderen før Silverstone den 19. juli, nemlig Frankrigs GP den 28. juni og Østrigs GP den 5. juli.

Historisk set kunne det også være interessant at starte sæsonen i England. Så ville man kunne fejre Formel 1’s 70-årige fødselsdag, da det var her, at det hele startede den 13. maj 1950.

Den planlagte fejring af Formel 1’s fødselsdag i London den 16. og 17. maj bliver nok næppe til noget.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Fem F1-kørere med i Esport på søndag Endnu lavere budgetloft kan være på vej »