Russell: For meget had blandt F1-fans

George Russell lider som mange andre under de hadkommentarer, som såkaldte Formel 1-fans skriver på de sociale medier. Det er desværre en del af jobbet som Formel 1-kører, men der skal ske noget, mener Russell.

Russell . Copyright Mercedes

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 6/7 2022 klokken 21:07

De sociale medier er ikke altid så sociale.

Formel 1 har oplevet en stigende popularitet de seneste år, i Danmark bl.a. takket være Kevin Magnussen men grundlæggende har Netflix-serien Drive To Survive også skabt masser af opmærksom omkring sporten og især kørerne.

Problemet er desværre, at forskellige fans håner hinanden og kørerne i kommentarsporene på f.eks. Facebook, Twitter eller Instagram.

George Russell er en af de kørere, der har det svært med det - men det er en del af jobbet som Formel 1-kører, udtaler englænderen til motorsport.com.

George Russell er med i redningsarbejdet af Guanyu Zhou. Englands GP 2022George Russell er med i redningsarbejdet af Guanyu Zhou. Englands GP 2022
Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images


Russell oplevede selv at blive buhet ad under kørerparaden i Canada – uden nogen åbenlys grund.

"Når du stiger op ad stigen, er der selvfølgelig masser af positive ting, ingen tvivl om det. Men der findes også nedture, som man bliver nødt til at gøre noget ved. I Montreal var den én, der råbte mit navn og buhede ad mig. Det er lidt mærkeligt, når en 35- til 40-årig man står af buher ad mig uden at kende mig."

I virkeligheden vil Russell og de andre kørere bare give alle fans et "godt show" og møde alle mennesker med ”venlighed” og ”høflighed”:

"Der findes ting, som vi bliver nødt til at vænne os til. Vi bliver nødt til at acceptere, at vi i øjeblikket lever i denne verden og dette samfund,” udtaler Russell. ”Men det [den hadske stemning] er endnu et eksempel på noget, som vi må få fjernet.”

Russell spørger f.eks., hvilken ret manden i Montreal havde til at buhe ad ham og sammenligner situationen med fodboldens verden, hvor spillerne ofte er ofre for psykisk vold fra fans – mange gange egne fans.

Red Bull 1-2 i Baku 2022Red Bull 1-2 i Baku 2022
Copyright Red Bull


"De [sportsudøverne] gør jo bare deres arbejde og giver alt for deres karriere", mener Russell. "Mange er bare ikke villige til at acceptere det."

Russell er især irriteret over de krænkende og racistiske ytringer, som både fans og senest Yuri Vips og Nelson Piquet har været i medierne for:

"Racisme skal vi også se at få fjernet. Ikke kun inden for motorsport men i hele samfundet.”

Canadas Grand Prix 2022. George Russell i regnenCanadas Grand Prix 2022. George Russell i regnen
Copyright Mercedes AMG


For George Russel er det vigtigt, at den psykiske vold på de sociale medier stopper:

"Når det drejer sig om racisme eller verbale overgreb på de sociale medier, så mener jeg ikke at man behøver at gå i skole for at lære, at det er forkert. Det er bare chokerende at se, at det stadig bliver ved."

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Max hybrid Østrigs GP: Løbsoptakt »