Red Bull Ring er også klar

Corona-krisen har udsat Formel 1 sæsonen 2020. Mange håber og tror på at Silverstone bliver åbningsløbet. Red Bull Ring melder sig også klar.

Tyren på Red Bull Ring . Copyright BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 7/4 2020 klokken 12:04

Hvis det lykkes at få så meget styr på Corona, at Englands Formel 1 Grand Prix i England, kan blive åbningsløbet, er der flere der peger på, at de vil gennemføre hele to løb, på samme weekend.

Hos Red Bull har Dr. Helmut Marko nu meldt sig ind i koret, af dem der gerne vil være med til at sætte ekstra skub i Formel 1 sæsonen, ved at udtale at Red Bull Ring hurtigt kan blive klar og at de også kan gennemføre en dobbelt løbsweekend.

"Det er en permanent bane, som nærmest kan gøres klar til et Formel 1 løb, natte over," kom det fra Marko, der nok ikke har talt dette igennem med arrangørene.

"Hvis det bliver aktuelt, vil vi også kunne afvikle to løb i samme weekend, som man taler om i England," tilføjede han kækt.

"Det er bare et spørgsmål om forhandling med Liberty Media og situationen i Europa," sluttede han.

At starte op i England, giver god mening, da 7 af Formel 1 feltets 10 hold, holder til i England, tilmed ikke langt fra Silverstone. Racing Point holder faktisk til på Silverstone, mens Red Bull holder til i den nærmeste større by, Milton Keys.

Det betyder at der er minimal risiko forbundet med rejser og at det er nemt for holdene at skaffe komponenter, skulle der blive afviklet en dobbelt løbsweekend.

Et andet spørgsmål der er oppe at vende er, om løbet kunne tænkes at blive afviklet uden tilskuere.

Det afhænger meget af situationen, men som det ser ud nu og hvis man samtidig ser på håndteringen af krisen i Danmark, vil det give god mening at afvikle løbene uden tilskuere, i det mindste i England der skal afvikles i Juli måned.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« McLarens Zak Brown: Fire teams kan forsvinde fra F Ferrari kan stoppe Canadas GP »