Red Bull beholder Albon resten af 2020

Trods besvær med at nå bare tilnærmelsesvis i nærheden af Max Verstappen, beholder Red Bull Alex Albon i resten af 2020-sæsonen.

Alex Albon foran Lewis Hamilton i Østrigs Grand Prix, 2020. . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 26/10 2020 klokken 15:10

Det har været mere end ualmindeligt svært for Alex Albon at komme i nærheden af teamkammeraten, den flyvende hollænder, Max Verstappen, i den anden Red Bull.

Situation har fået mange til at forvente en snarlig fyreseddel til thai-briten, men det afviser teamchefen, Christian Horner, kommer på tale.

"Kendsgerningen er, at der ikke er så mange løb tilbage i sæsonen," sagde Horner efter weekendens løb i Portugal.

"Og vi nærmer os den tid på året, hvor vi naturligvis skal begynde at tænke på næste år, så inden for de næste par uger bliver vi nødt til at træffe en beslutning,” fortsatte Horner, som erkendte, at der lige nu er ledige, erfarne kørere på markedet.

"Jeg tror, at du er nødt til at se på alle mulighederne, og jeg mener ikke, at vi er dygtige nok, hvis vi ikke betragtede situationen inden for F1, hvor der tydeligvis er kørere med stor erfaring og evner.”

“Det er en meget usædvanlig situation, som kunne give os muligheder.”

Alex AlbonAlex Albon
Copyright Red Bull


Fra flere sider har der været peget på bl.a. Sergio Perez, som er droppet af Racing Point fra næste sæson, samt Nico Hülkenberg, der har været uden sæde i indeværende sæson men har fungeret som tilkaldevikar for både Lance Stroll og Sergio Perez i det pinkfarvede team.

Ikke desto mindre nedtoner Horner spekulationerne.

“Altså, vi har forpligtet os over for Alex (Albon, red.) dette år,” understregede Red Bull-bossen.

“Og, som jeg siger, ønsker alle i teamet, at han kan beholde sædet også næste år. Han er en fantastisk fyr. Vi tror på, at han har talent,” fortsatte Horner, som mindede om, at den unge kører er oppe mod store kræfter.

"Han er stadig kun i sit andet år af F1. Og det er hårdt. Meget hårdt. Det er mentalt hårdt. Det er hårdt at gå op mod Max.”

“Men han har før vist, at han kan slå tilbage, og jeg håber virkelig for ham, at han slår tilbage på Imola i næste weekend,” lød det fra Horner.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Zak Brown: Vi har ikke plads til Kevin, men… Portugals GP: Dagen derpå »