Officielt: Masi fyret

Det har været ventet længe, og nu er det officielt, Michael Masi er fortid som Race Director. Han vil blive erstattet af to personer, der sammen vil varetage den krævende post.

Michael Masi . Copyright formula 1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 17/2 2022 klokken 14:02

Efter en særdeles begivenhedsrig 2021-sæson, hvor Michael Masi som løbsdirektør har været under særdeles hårdt pres for at tage hurtige og retfærdige beslutninger, har FIA besluttet at tilbyde Masi en anden stilling.

Med andre ord har FIA valgt at følge flere holds råd om at fjerne ham fra posten, med Mercedes i spidsen af de hold.

Ud over at Masi ikke længere vil være løbsdirektør, er der blevet lavet flere præciseringer af reglerne, primært når bilerne er bag sikkerhedsbilen eller under den virtuelle sikkerhedsbil.

Der kommer to nye løbsdirektører, nemlig Niels Wittich og Eduardo Freitas, som vil skiftes om opgaven, mens Herbie Blash vil blive permanent assistent for den aktive løbsdirektør.

Der vil også blive indført en form for VAR, men hvordan det adskiller sig fra det gamle format med løbsstewards fremgår ikke af udmeldingen fra FIA.

Radiokommunikation mellem hold og løbsdirektør vil blive forbudt under løbene.

Sidst, vil der komme ny procedure, eller i det mindste præciseret procedure omkring hvordan man skal forholde sig til de biler der er mellem de førende, men som er overhalet med en omgang eller mere.

Hvordan det kommer til at udmønte sig, vil blive offentliggjort kort forinden årets første løb i Bahrain.

Til sidst understreges det, at intet af dette vil ændre på resultatet af sidste års resultater, men vil have fremadrettet fokus, hvormed den nye sæson vil blive startet med et frisk regelsæt.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes bekræfter Vesti Mød Ferrari F1-75 »