Nye tider i Formel 1

I 2022 vil der igen være 23 løb på kalenderen, hvilket erfaringen har vist er ret hårdt for alle, der arbejder med Formel 1. Nu har FIA ændret på weekendformatet.

Abu Dhabis Grand Prix 2021 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 2/2 2022 klokken 08:02

Der ingen tvivl om, at det er hårdt arbejde for Formel 1-holdene at gennemføre de løb, hvor der er 3 weekender på stribe.

For de fleste, der følger Formel 1, starter en løbsweekend om fredagen, med de første træninger og slutter igen søndag, efter løbet.

Men for dem der arbejder med Formel 1, er kalenderen fyldt med mere, end hvad der foregår privat for holdene.

Torsdag var kørernes første officielle arbejdsdag, med undtagelse af Monaco, hvor det var allerede onsdag. Her er det pressens dag, hvor vi har mulighed for at møde kørere og medlemmer fra holdene, til et relativt afslappet pressemøde, som mange er inviteret til.

For at give kørere og hold bare en anelse mere privatliv, er torsdagens pressedag nedlagt i 2022, for at rykke alle disse aktiviteter til fredag formiddag.

Det betyder at træningerne rykkes til om eftermiddagen, igen i varighed af en time, som de blev reduceret til i 2021.

For Formel 1-fans er det en fordel, da det på den måde bliver nemmere at se de første træninger LIVE, når de ikke sendes i vores normale arbejdstid. Dette gælder primært for løbene i Europa.

For mediefolkene betyder det, at vi sparer en dag og dermed får nemmere ved at få hverdag og Formel 1 til at hænge sammen.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« FIA: Masi kan blive fyret 2022-brændstof giver udfordringer »