Ny CEO hos Williams

Williams fortsætter omstruktureringen af Formel 1-teamet i håb om bedre resultater i fremtiden. Nu har de hentet en erfaren tysker til at lede det hæderkronede men i øjeblikket vingeskudte F1-team: Jost Capito.

Jost Capito . Copyright McLaren

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 17/12 2020 klokken 12:12

Der skal ske noget hos Williams, hvis det tidligere verdensmesterskabsvindende team ikke vil blive ved med at være bundproppen i motorsportens kongeklasse.

Derfor har man nu hentet Jost Capito som ny CEO til Williams. Og han er ingen hr. hvem-som-helst.

Tyskeren begyndte allerede sin karriere inden for motorsport tilbage i 70’erne. Capito har både været ansat hos BMW, Porsche og Sauber. Desuden var han motorsportsdirektør for både Ford og Volkswagen.

I 2016 var Capito kortvarigt direktør for McLaren, men han vendte dog hurtigt tilbage til Volkswagen (og blev direktør for Volkswagen R GmbH).

Nu får tyskeren ansvaret for at få Williams på ret køl i Formel 1 igen. På Williams‘ hjemmeside udtaler Williams nye CEO: "Det er en stor ære for mig at komme til Williams i disse spændende og krævende tider, både for teamet og for Formel 1.“

"Det er en ære at være en del af fremtiden for dette historiske team, der har et så betydningsfuldt navn i sporten, så derfor tager jeg udfordringen op med stor respekt og glæder mig til opgaven.”

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Formel 1 i Brasilien til 2025 Officielt: Perez til Red Bull »