Mindst 6 hold med overforbrug i 2022

Balladen om Red Bull's overforbrug i 2021 har dårligt lagt sig, inden der nu kommer rygter frem om, mere end halvdelen af feltet i indeværende år, er over budgetloftet.

Hamilton var plaget af rygsmerter. Aserbajdsjans GP 2022 . Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 8/11 2022 klokken 12:11

Inflationen og de vilde prisstigninger på strøm, har gjort det meget svært at drive et Formel 1-hold at undgå en overskridelse af budgettet.

Ifølge Red Bull's rådgiver, Dr. Helmut Marco, vil der i år være mindst 6 hold, som bliver udfordret med at overholde budgetloftet.

Verdensmesterskaberne er afgjort til Red Bull's fordel, hvilket kunne få dem til at droppe de sidste løb for at overholde budgettet. Næppe en løsning ret mange vil syntes var god, heller ikke Red Bull.

Ifølge Marko er det kun de helt små hold, der fra start har været langt fra budgetloftet, som vil kunne overholde det, da de voldsomme prisstigninger på især energi, på ingen måde har kunnet regnes ind.

"Vi havde en sikkerhedsmargin på omkring 3 millioner US$, men som det ser ud nu, er den nede på under 400.000 US$," kom det fra Marko, der samtidig indikerede, at Red Bull ikke er et af de seks hold, der står til at overskride budgettet. Endnu.

Selvom 400.000 US$ lyder af meget, vil en smadret Formel 1-bil hurtigt betyde, at der ikke er penge tilbage til at reparere den, da dette hurtigt kan koste op mod det dobbelte, eller mere.

Skulle Red Bull være så uheldige, at smadre den ene bil i Brasilien, vil de, alt efter skadernes omfang og reservedele på lager, kunne blive nødsaget til at undlade at komme til start.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Red Bull: FIA begik en „compliance-overtrædelse“ Mercedes overvejer Ricciardo »