Mick Schumacher melder klart ud

Mick Schumachers Haas-team har været meget i fokus på grund af deres nu tidligere russiske sponsor og snart tidligere russiske kører. Schumacher melder nu klart ud om udviklingen i verdenssituationen.

Saudi-Arabiens Grand Prix 2021 . Copyright Haas F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 27/2 2022 klokken 09:02

Ruslands krig mod Ukraine fortsætter med at påvirke hele verden - og dermed også Formel 1.

Det russiske Formel 1-løb er blevet aflyst, og Haas-teamet har allerede fjernet deres russiske sponsor fra deres biler og motorhomes.

Senest har teamchefen Günter Steiner udtalt, at den russiske kører Nikita Mazepins job hos Haas ikke kan garanteres, og at den brasilianske reservekører Pietro Fittipaldi står forrest i køen til at afløse Mazepin.

Pietro Fittipaldi kører for Haas F1 til Sakhirs Grand Prix som afløser for Romain GrosjeanPietro Fittipaldi kører for Haas F1 til Sakhirs Grand Prix som afløser for Romain Grosjean
Copyright Haas F1


Ud over at have klæbet sponsorlogoerne på sin kørerdragt over under testdagene i Barcelona, har Mick Schumacher nu meldt klart ud på sin Instagram-story, som bl.a. citeres af det tyske medie RTL:

”Jeg ved, at jeg har været ret stille her under testene, men at have set krigen, der udvikler sig i Ukraine – det føltes bare ikke rigtigt.

Det knuser absolut mit hjerte.

Mine dybfølte tanker og min støtte går til alle uskyldige mennesker, som er berørt af denne ødelæggende krig. Det skulle aldrig have været kommet til denne situation, og jeg beder til, at disse unødvendige voldshandlinger stopper.”

Ungarns Grand Prix 2021. Mick Schumacher i raceren i garagenUngarns Grand Prix 2021. Mick Schumacher i raceren i garagen
Copyright Haas F1


Mick Schumacher afslutter sin Instagram-story med hashtagget ”#IStandWithUkraine”.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Haas’ fremtid afklares næste uge Alfa Romeo præsenterer C42 »