Mercedes i tvivl: Har vi mon glemt noget?

Hos Mercedes breder der sig en nagende usikkerhed over, om man nu har fået alle detaljer med i den nye model W12.

Mercedes W11 EQ shakedown på Silverstone 2020. . Copyright Mercedes AMG

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 17/2 2021 klokken 16:02

Vi kender det alle sammen, når kufferten skal pakkes og flyet venter i lufthavnen: har jeg nu husket det hele. Passet? Og flybilletten?

F1-teamet Mercedes AMG har det lidt på samme måde i denne tid. Sidste sæson var (igen) præget af en total Mercedes-dominans og sådan skulle det gerne fortsætte - i hvert fald hvis man spørger James Allison, teamets tekniske direktør.

Alligevel breder der sig tilsyneladende en lille nagende tvivl. Om man i skyggen og panikken over Covid-19 nu også har fået alle detaljerne med og ikke glemmer noget i den nye W12.

”Det er et underligt år,” erkender Allison i et interview på Mercedes’ hjemmeside.

”Det føles som om alt går glat for os, og vi håber, det går glat, men det er bare en helt anden start på året for os. Så der er en lille del af os, der har denne her lille tvivl, som ligger og gnaver i baghovedet, 'har vi glemt noget?’

Allison understreger, at forklaringen på den lille ubehagelige usikkerhed ikke skyldes nye, uafprøvede dele, for dem er der faktisk ingen af. Det er snarere det modsatte, som nager, forklarer han.

Har vi glemt noget? Lewis Hamilton i pitHar vi glemt noget? Lewis Hamilton i pit
Copyright Mercedes AMG


”I modsætning til et normalt år, hvor vi ville have en milliard nye dele, der strømmer ind fra alle klodens fire hjørner for at vi kan sammensætte den nye bil lige i sidste øjeblik, så er dette år lidt anderledes. Det skyldes, at meget af det, vi lancerer med W12, allerede har været på banen i 2020.”

”I stedet for at vi normalt skulle teste alt det nye, sat det i underenheder og derefter monteret dem på den rigtige bil, er det mere blevet til et ledelsesjob at sikre, at vores lagerniveauer er rigtige, at vi lægger alle tingene, vi har brug for, de rigtige steder og tester de dele, der har ændret sig, snarere end at vi tester hele bilen.”

”Og fordi det er så markant en ændring af vores normale rytme, gør det os bekymrede: ‘har vi overset noget, savner vi noget?’”

“Vi har naturligvis travlt optaget af af dobbelt- og tredobbelt checke og kontrollere, at der ikke er noget, vi har overset, så vi undgår pinlige forglemmelser, når først delene er sat på flyet og sendt afsted til banerne,” lød det fra Allison.

Mercedes præsenterer model W12 den 2. marts og den 12. marts vil teamets to kørere, Lewis Hamilton og Valtteri Bottas køre de første pre-test i Bahrain.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vettels garagesalg Bliver Haas F1 pinkfarvet? »