Max: Lewis er en af de absolut bedste

Max Verstappen mener ikke, at han og Lewis Hamilton har et dårligt forhold til hinanden – tværtimod. Verstappen vil hellere tale om andre og ikke så meget om sig selv.

Hamilton (tv) hilser på Verstappen efter sejren i Portugals GP 2021. . Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 15/3 2023 klokken 11:03

Hvis man gik og troede, at Max Verstappen var hardcore fjender i Formel 1, må man tro om:

I et interview med DailyMail fortæller hollænderen, at han slet ikke har noget problem med Hamilton:

“Jeg mener overhovedet ikke, at vi har det svært med hinanden. Det er ret lige til. […] Selvfølgelig var rivaliteten stor i 2021, men når alt kommer til alt, har vi en stor respekt for hinanden.”

Steiermarks Grand Prix 2021. Lewis Hamilton hilser på Max Verstappen efter kval. Max tog pole positionSteiermarks Grand Prix 2021. Lewis Hamilton hilser på Max Verstappen efter kval. Max tog pole position
Copyright Mercedes AMG


Max Verstappen er heller ikke bleg for at rose Hamilton:

“Han [Hamilton] er helt sikkert en af de største kørere nogensinde. Jeg har intet ønske om at benægte det. Nøglen til hans succes er, at han altid formår at holde et højt niveau. Det er ikke noget problem, når man har et så stort talent – det kræver ikke så meget at gøre det. Den måde, som han har kontrolleret sine mesterskaber på, er meget imponerende. Han viste sin klasse, når han skulle, og gjorde forskellen.”

I interviewet udtaler Max Verstappen sig også om andre kørere som Lando Norris, Sergio Perez, George Russell og Fernando Alonso.

Til forskel for de andre nævnte kørere fortæller Verstappen, at han altid har haft et lidt vanskeligt forhold til Charles Leclerc, da de tit kørte ind i hinanden, mens de kørte gokarts i deres ungdom. Nu er forholdet ganske vist blevet bedre med tiden.

Aserbajdsjans Grand Prix 2021. Leclerc på pole. Lykønskes af Max VerstappenAserbajdsjans Grand Prix 2021. Leclerc på pole. Lykønskes af Max Verstappen
Copyright Red Bull Contentpool


Max Verstappen er dog ikke meget om at udtale sig om sig selv: ”Jeg ville foretrække, hvis andre taler om mig."

Den nuværende F1-verdensmester er heller ikke interesseret i at køre andre serier efter Formel 1, f.eks. Indianapolis 500:

“Nej, det vil jeg ikke. Hvis man har haft en succesfuld karriere i Formel 1, og det er gået godt, er det ikke værd at tage chancen.”

“Selvfølgelig vil jeg gerne vinde, og det kunne være fantastisk at køre løb for at vinde, og jeg har stor respekt for de kørere, der gør det. Men først og fremmest har jeg aldrig kørt på en oval bane, så det tager lidt tid at vænne sig til. Og så mener jeg ikke, at det ikke værd at udsætte sig selv for faren for at kollidere og ramme et hegn og se folk blive hårdt kvæstet. Jeg vil gerne beholde mine ben.”

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes holder krisemøde Leclerc ramt af motorstraf »