Ferrari fyrer flere folk

Ferrari har ikke fået den start på sæsonen, som de ønskede, og det betyder flere omrokeringer i det italienske team – og måske må de endda hente en mand tilbage fra Haas.

Nyt logo monteres på en Ferrari . Copyright Ferrari Media

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 13/3 2023 klokken 10:03

Mattia Binotto var den første, der fik sparket hos Ferrari.

Men efter franske Frederic Vassuer er kommet til det italienske team, sker der fortsat en stor udskiftning af personalet:

Frederic Vasseur ny teamchef hos FerrariFrederic Vasseur ny teamchef hos Ferrari
Copyright Ferrari Media


Sidste uge forsvandt Ferraris chefingeniør David Sanchez fra Ferrari, hvilket skete uventet og overraskende for flere F1-iagttagere. Sanchez var en af nøglepersoner omkring Mattia Binotto.

Sanchez kom til Ferrari i 2021, hvor han blev hvervet fra McLaren, og rygterne siger, at franskmanden kan være på vej tilbage til sin gamle arbejdsgiver.

Men rokaderne – eller udsmidningerne - stopper ikke her, det fortæller det italienske medie Corriere Della Sera.

For eksempel er Gino Rosato hellere ikke længere en del af Scuderia Ferrari. Den 50-årige har stort set arbejdet for Ferrari siden 1991, dvs. i over 30 år

Det samme gælder Jonathan Giacobazzi, der også har måtte tage sin hat. Giacobazzi har haft forskellige stillinger i Maranello, senest som "Executive Race Manager".

Både Rosato og Giacobazzi har dog kun haft med Formel 1 at gøre indirekte og arbejdede bag kulisserne.

Men de seneste rygter fortæller, at et velkendt navn også kan være på vej væk fra Ferrari, nemlig. Laurent Mekies.

Claire Williams (Williams), Frédéric Vasseur (Alfa Romeo), Cyril Abiteboul (Renault), Laurent Mekies (Ferrari), Zak Brown (McLaren)Claire Williams (Williams), Frédéric Vasseur (Alfa Romeo), Cyril Abiteboul (Renault), Laurent Mekies (Ferrari), Zak Brown (McLaren)
Copyright BMF1


Mekies har fået mindre at skulle have sagt, efter Frederic Vasseur kom til som teamchef. Derfor regner de fleste med, at Mekies også går eller bliver gået.

Laurent Mekies skulle angiveligt have fået et tilbud om at arbejde som assistent for Stefano Domenicali i F1-organisationen.

Spørgsmålet er nu, hvordan Ferrari vil prøve på at finde kompetent personale. Der hviskes i krogene om, at Simone Resta kunne vende tilbage til Ferrari. Resta arbejder i øjeblikket hos Haas.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes jagter ny teknisk chef Mercedes holder krisemøde »