Magnussen og Grosjean tilbyder lønnedgang

Som følge af Covid-19-pandemien kradser krisen i Formel 1 og især hos de små private teams. Nu tilbyder Kevin Magnussen og Romain Grosjean at hjælpe deres team.

Vintertest 1 i Barcelona. Kevin Magnussen . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 9/4 2020 klokken 19:04

Krisen kradser i Formel 1 pga. Covid-19-pandemien og som en konsekvens er sæsonstarten foreløbig udskudt til Frankrigs Grand Prix i weekenden d. 27-28. juni. Og det er et forsigtigt estimat.

Flere iagttagere peger derfor på, at F1 derfor bliver nødt til at gentænke, hvordan sporten skal afvikles i fremtiden, eksempelvis ved at sænke budgetloftet fra 175 millioner til 150 millioner US$.

Men her og nu er problemerne virkelighed hos de små private teams, hvor lommerne er knapt så dybe som hos eksempelvis Mercedes og Ferrari. Hos Haas F1 har den udskudte sæsonstart betydet manglende TV- og sponsorindtægter og det er begyndt at kunne mærkes i det lille amerikanske team.

“Vi kan ikke udvikle på vores bil i tre måneder uden indtægt,” har teamchef Günther Steiner udtalt til tyske Motorsport-Magazin.com

“Nogle teams kan klare det, men alle de små teams er enige om, at det er umuligt.”

Australiens Grand Prix 2020. Kevin Magnussen og Romain GrosjeanAustraliens Grand Prix 2020. Kevin Magnussen og Romain Grosjean
Copyright Haas F1


Den pressede økonomi har betydet alvorlige personalemæssige nedskæringer, og derfor har Haas-kørerne Kevin Magnussen og Romain Grosjean, ifølge Steiner, nu tilbudt at gøre deres del for at hjælpe det trængte team.

“De kom til mig og sagde ‘hvis du behøver noget fra os, så lad os vide det’,” fortalte teamchefen, der også kunne oplyse, at kørerne helt konkret tilbød at gå ned i løn.

“De kan se, hvor vi er.”

“Jeg har ikke flere detaljer nu, men de har intet imod, at vi omtaler det.”

“Lige nu arbejder vi os igennem flere forskellige scenarier, og det, at vi ved, at vores kørere er gået med til at hjælpe, betyder meget i vores arbejde med at få alle ender til at mødes.”

“Jeg synes, at det er ret cool af dem, men nu må vi kigge på deltajerne først,” tilføjede Steiner.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kan corona slå F1-teams ihjel? Renault sender Enstone-ansatte på orlov »