Leclerc's uheld kan blive dobbelt

Ferraris Charles Leclerc, måtte udgå fra Spaniens Grand Prix i weekenden, hvilket samtidig gav hans største udfordre, Max Verstappen sejren. Men uheldet kan blive dobbelt.

Leclerc . Copyright Ferrari

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 24/5 2022 klokken 13:05

Ferrari har officielt meldt ud, at det var både generatoren og turboen på Charles Leclerc's racer, der fejlede og tvang ham ud af løbet i Barcelona, fra en ellers sikker førsteplads.

Med Leclerc ude af løbet, slog Max Verstappen til og vandt løbet, hvilket samtidig betød at han overtog føringen i mesterskabet, samtidig med at Red Bull også lagde sig i spids for konstruktørerne, stærkt hjulpet af Sergio Perez' andenplads.

Men uheldet kan gå han og få endnu større betydning, da alt tyder på at Leclerc må tage en straf på mindst 10 placeringer, når der i den kommende weekend skal afvikles løb i Monaco.

Netop Monaco, er det værste sted at få sådan en straf, da det nærmest er umuligt at overhale på den snævre bane, hvilket betyder at alt bliver satset i forsøget på at sikre sig pole, om lørdagen.

Skulle det lykkes for Monegaskeren, at sikre sig pole på hjemmebanen, vil han så alligevel rykke ned som nummer 11, hvilket er rigtigt skidt for hans vinderchancer.

Der er endnu ikke en officiel udmelding om Ferrari vælger at finde nogle gamle dele frem, så de kan undgå at tage en straf, eller om de sæter nyt på og ofrer løbet for Leclerc.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BMF1's Power Rating: Spaniens GP McLaren: Ricciardo skuffer »