Hamilton antyder at ville blive i F1

Bisætninger kan have stor betydning: På gårsdagens pressemøde fortalte Lewis Hamilton, at han regner med at fortsætte i Formel 1 - selv om han ikke har en kontrakt for næste år.

Emilia Romagnas Grand Prix 2021 . Copyright Mercedes AMG

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 30/4 2021 klokken 08:04

Det var de færreste journalister, der havde set den komme:

Egentlig skulle interviewet med Hamilton have drejet som om testen af Pirellis nye 18 tommers dæk, der fandt sted sidste uge på Imola.

Men så smed Hamilton bomben i en bisætning: "Jeg regner med at køre Formel 1 næste år, og derfor vil jeg hjælpe Pirelli med at udvikle de nye dæk til 2022."

Selv om ingen - kun Mercedes og Hamilton selv - kender de præcise vilkår i kontrakterne, regner de fleste iagttagere med, at Hamilton kun har en kontrakt med Mercedes for i år, og at Mercedes evt. har en option på Hamilton for 2022.

På spørgsmålet om, hvorfor Hamilton ønsker at blive i Formel 1, siger den 7-dobbelte verdensmester, at han nyder udfordringen med at kæmpe med Red Bull.

Lewis Hamilton springer ud af vinderbilen. Bahrains GP 2021.Lewis Hamilton springer ud af vinderbilen. Bahrains GP 2021.
Copyright Mercedes AMG


Men der er også en anden grund: For Hamilton drejer det sig også om at være mere synlig med sine mærkesager, dvs. diversitet, bæredygtighed osv.

Formel 1 giver Hamilton kun de bedste rammer for at kunne sprede sine budskaber, så længe han er med.

Måske er det værd at bemærke, at Hamilton kun siger, at han vil blive i "Formel 1" - ikke at han vil blive hos "Mercedes".

Dermed er der lagt op til masser af spekulationer om, hvorvidt Hamilton evt. kunne finde på at skifte til et andet team næste sæson.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Sainz: ligeså hurtig som Leclerc Portugals GP: 1. frie træning »