FOM klar med alternativ plan

Formula One Management, der er den primære arrangør bag Formel 1, arbejder på en alternativ Formel 1 kalender, i lyset af at Corona-pandemien langt fra er under kontrol.

Barcelona pre-season test 2 - Williams Martini Racing . Copyright Williams F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 4/2 2021 klokken 16:02

FOM har annonceret kalenderen for 2021, en kalender der få dage efter den blev offentliggjort, allerede blev ændret for første gang og er blevet ændret en gang siden.

Nu forlyder det, at vi snart vil se en helt ny version af årets Formel 1 kalender, der måske igen vil betyde, at de rekord mange løb, der var planlagt, 23 af slagsen, ikke vil blive så mange igen.

Det der ser ud til at være størst uvished om, er de europæiske løb, primært Spaniens Grand Prix, der traditionen tro er sat til at blive afviklet på banen tæt ved Barcelona.

Men frem for at aflyse det spanske Grand Prix, overvejes det at flytte det til det sydlige Spanien, der ikke er ramt så hårdt af Corona, nemlig på Jerez banen.

Et løb, der endnu engang står til at ryge helt ud af kalenderen, er Monacos Grand Prix.

For monegaskerne er det ikke muligt at afholde løbet en anden dag end den de allerede har i kalenderen, hvilket FOM er bange for er for tidligt i forhold til hvor høj smittetallene er i og omkring fyrstendømmet.

Men trods modgang, prøver Liberty Media, der har de kommercielle rettigheder til Formel 1, at gøre alt hvad de kan, for at få gennemført 23 løb i år.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes klar med dato Ambassadørrolle skal diskuteres »