Derfor røg Kvyats dæk

Formel 1 oplevede havde en mærkelig ulykke, da Daniil Kvyats AlphaTauri pludselig kørte af banen. Nu har Pirelli fundet årsagen.

Steiermarks Grand Prix 2020 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 7/8 2020 klokken 10:08

Det så mystisk ud, da Daniil Kvyat pludselig kørte af banen under Englands Grand Prix og ødelagde sin AlphaTauri-racer.

Selv var russeren uforstående overfor situationen, og der kom hurtigt teorier om hvorfor raceren pludselig drejede af. Der gik dog heller ikke lang tid, så florerede der onboard billeder, hvor man kunne se at dækket gik istykker.

Nu er Pirelli færdige med undersøgelsen af ulykken, og det det populære dækfirma fra Italien fandt ud af, at fejlen skyldes selve fælgen, ifølge Formula1.com.

“Et seperat mekanisk problem medførte, at indersiden af den højre bagfælg blev overophedet, hvilket så brændte vulsten på dækket, altså den del af dækket der forbinder gummiet med fælgen. Som et resultat af det, var vulsten ikke længere i stand til at forsegle dækket fast på fælgen. Det er hvad der forårsagede den efterfølgende punktering, mens dækket i sig selv ikke spillede nogen rolle i ulykken” udtaler Pirelli i pressemeddelsen.

2019-dæk udstillet foran Pirellis motorhome2019-dæk udstillet foran Pirellis motorhome
Copyright Bil Magasinet BMF1


Pirelli havde dog problemer med, at tre andre køreres dæk eksploderede under løbet. Derfor har dækgiganten valgt at hæve det minimum anbefalede dæktryk til søndagens løb på Silverstone. Pirelli fastsætter altid en minimumsgrænse for dækkene, simpelthen af sikkerhedsmæssige årsager. Lavere dæktryk giver bedre vejgreb, men for lavt dæktryk beskadiger dækket og giver mulighed for overophedning.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Officielt: Hülkenberg erstatter Perez Breaking: Racing Points bil er ulovlig! »