Er den nye Mercedes et flop?

Mercedes mener selv, at de har lært af fejlene ved sidste års W13, men ifølge rygter er der problemer med den nye W14, især når det drejer sig om aerodynamikken. Store opdateringer allerede på vej.

Mercedes-AMG F1 W14 E . Copyright Mercedes AMG F1 - Steve Etherington

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 21/2 2023 klokken 09:02

Sort er det nye sort i Formel 1.

Flere teams præsenterer deres modeller med ulakerede chassisdele for at spare vægt, og Mercedes er næsten gået hele planken ud ved at gå tilbage til den sorte farve.

Spørgsmålet er bare, om den nye W14 er meget bedre end sin forgænger, eller om det ser for sort ud:

Ifølge flere F1-insidere er der problemer med Mercedes’ nye racer: Spanske Virutas de Goma, der var til stede på Silverstone skrev bl.a. på Twitter, at der efter præsentationen af den nye Mercedes opstod problemer med motoren.

Forrest Mercedes W14 og bagest fra venstre ses George Russell, Toto Wolf, Lewis Hamilton og Mick SchumacherForrest Mercedes W14 og bagest fra venstre ses George Russell, Toto Wolf, Lewis Hamilton og Mick Schumacher
Copyright Mercedes AMG F1 - Finn Pomeroy


Men ifølge det tyske medie motorsport-total.com er der også problemer med aerodynamikken.

Testene i vindtunnellen viste angiveligt, at den nye W14 præsterede et stykke under forventningerne. Derfor arbejder Mercedes allerede nu på flere lappeløsninger for at gøre bilen mere konkurrencedygtig senere i sæsonen.

Mike Elliott fra Mercedes udtaler iht. The Mirror, at de kommende tre testdage i Bahrain sandsynligvis ikke vil være nok til at løse alle problemer med Mercedes’ nye bil.

Såfremt der er hold i rygterne om den nye W14, kommer Mercedes igen til at starte sæsonen lidt bagefter de direkte konkurrenter Ferrari og Red Bull.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Stroll kørt galt og ude af vintertest Bliv klædt på til vintertesten »