Canadas GP; løbsresumé: Hamilton vinder

Med den hurtigste tid kørt nogensinde på banen i bagagen, havde Lewis Hamilton bedste startposition på gridden. Læs her og se, hvordan løbet udviklede sig.

Hamilton og Vettel på podiet . Copyright Mercedes

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 11/6 2017 klokken 21:06

Banen i Canada er i sig selv en fantastisk kulisse, men op til denne weekends race var der en bemærkelsesværdig stærk vind, hvilket forårsagede at store mængder pollen, støv og andet skidt blev hvirvlet rundt på banen og kunne have indflydelse på grebet rundt omkring på banen.

Hamilton kom fornuftigt afsted, mens Bottas var lige ved at torpedere det hele med en meget sen indbremsning til første sving. Til gengæld lavede Verstappen en kanonstart, hvilket bragte ham op som nummer to, mens Vettel var mindre heldig og pådrog sig en beskadiget frontvinge.

Et stort uheld mellem Massa og Sainz fremkaldte en safetycar, hvilket Kevin Magnussen kom til at profitere af og kom op som nummer 13. Replay viste at Sainz kom glidende ind over banen og klippede bagenden på Felipe Massas Williams. Grosjean var også involveret, men så ud til at have sluppet billigt.

Safetycaren kom hurtigt ind igen på slutningen af omgang tre. Verstappen var med det samme oppe og udfordre Hamilton, hvilket Bottas også var på hollænderen, men han forsvarede sig og holdt fast i sin andenplads.

Vettel mistede på langsiden endnu mere af sin frontvinge, og Raikkonen havde nær sat sig selv i væggen i udgangen af et sving og tabte en placering. Vettel fortsatte dog ufortrødent med at køre videre, selvom at en stor del af højresiden manglede.

Hamilton satte dog hurtigt tempoet op, og lukkede Verstappen ude af DRS-zonen. Vettel kom dog i pit på slutningen af omgang seks, hvilket sendte ham helt i bunden af feltet.

Efter de første 10 omgange havde løbet fundet en lidt mere stabil rytme. Raikkonen kæmpede hårdt for at vinde sine tabte positioner tilbage, men han havde ikke helt held med at finde vejen rundt om de forankørende. Omgangen efter var det slut for Verstappen, hvilket førte til at Kevin Magnussen nu kun var én placering fra pointene. Verstappens parkering bragte samtidig den virtuelle safetycar ud.

Løbet blev givet frit igen på omgang 14, og Kevin Magnussen var straks på pletten og overhalede Vandoorne, således at han nu var oppe på en niendeplads. Kvyat blev efterfølgende idømt en straf, som betød at der nu lå endnu en placering åben for Magnussen. Han havde dog et stort pres bagfra af Stroll, som indtil videre havde formået at holde sig på banen.

Vettel begyndte stille og roligt at melde sig tilbage i feltet, samtidig med at der kom en melding om, at Kevin skulle have overhalet under den virtuelle safetycar, der ville blive undersøgt. Han modtog senere en straf på fem sekunder.

Red Bull lavede et interessant udspil med Ricciardo og monterede softdæk på hans racer, der indikerede at australieren måske ville køre til mål.
Det viste sig dog, at energidriksfabrikanten havde ramt rigtigt, da flere kørere, herunder Hamilton og Bottas, lavede samme strategiske udspil.

Efter 30 kørte omgang var Hamilton i total kontrol fra førstepladsen, mens Magnussen havde nok at se til med både at blive overhalet og forsvare sig på samme tid. Kevin lå nu placeret som nummer 11.

De to Force India kørere var søndagens to helte på banen. Begge havde umådelig god fart i bilerne og blandede sig i den grad i toppen af feltet. Solid og moden kørsel af både Perez og Ocon, og ingen af dem havde besværligheder med at holde sig tæt på de forankørende.

Med 20 omgange tilbage gik Vettel i pit og fik monteret de blødeste dæk. Vettel havde længe været en del af et firmands tog bestående af Ricciardo, Perez, Ocon og ham selv. Han kom nu ud efter sin teamkammerat og skulle nu smide alt i kampen for at kæmpe sig så højt op på pointlisten som muligt, så han kunne minimere hans pointtab til Hamilton, der solidt styrede mod førstepladsen.

Med 15 omgange igen lå Lance Stroll til at score sine første Formel 1 point på sin hjemmebane. Det ville være en tiltrængt oprejsning for canadieren, der har fået heftig kritik fra flere fronter og blevet tykt gjort til grin på internettet for de gange, han er kommet galt afsted.

Gruppen bestående af Ricciardo, Perez og Ocon var med under 10 omgange tilbage ved at få tilføjet to nye medlemmer i form af Raikkonen og Vettel, der hastigt spiste af forspringet. Det tegnede til en spændende kamp om tredjepladsen og de efterfølgende pointgivende placeringer.
Vettel var nu overalt på Ocon, mens Raikkonen blev ramt af problemer og var ikke stand til at følge med tyskeren. Samtidig kæmpede de to Force India indbyrdes med hinandens, mens Vettel launchede et 'do or die' angreb vej ind i første sving. Han lykkedes med at komme forbi Ocon, mens det gav luft til Perez. Samtidig kunne Ricciardo stikke af på tredjepladsen og havde garanteret et smil på under hjelmen.

Og som om, at det utænkelige allerede var sket for Fernando Alonso om fredagen, så måtte han endnu engang parkere sin McLaren-Honda racer. Man kan nærmest ikke forstå hans uheld.

Vettel overhalede samtidig Perez og overtog fjerdepladsen og havde dermed gjort, hvad han kunne for at minimere sit pointtab til Hamilton, der stille og roligt kunne trille over stregen og lade sig hylde efter en helt perfekt weekend, hvor briten tangerede Ayrton Senna's 65 pole positions.

Et yderst spændende Canadisk GP nåede til vejs ende, og der var drama og kampe fra start til slut.Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Canadas GP: Live Straf til Sainz »