Haas: Mick skal score point for at blive i F1

Kevin Magnussens teamkammerat hos Haas, Mick Schumacher, er en presset mand. Nu siger Gene Haas lige ud, hvad der kræves af Schumacher, for at han kan beholde sit sæde hos Haas og sin plads i Formel 1.

Japans GP Haas . Copyright Haas F1 - LAT Photo

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 17/10 2022 klokken 08:10

Ejeren af Haas-teamet, Gene Haas, lægger nu ekstra pres på Mick Schumachers skuldre op til F1-grandprixet i Austin, Texas.

Gene Haas fortalte ifølge The Associated Press søndag den 16. oktober ved NASCAR-løbet i Las Vegas, at F1-teamet har ført samtaler med andre kørere angående 2023, men at “Micks fremtid afhænger af Mick selv.”

“Vi venter og ser. Vi skal have Mick til at score et par point, og vi prøver på at give ham så meget tid som muligt for at se, hvad han kan gøre. Hvis han vil blive hos os, skal han vise os, at han kan score point. Det er dét, vi venter på.”

Gene HaasGene Haas
Copyright Allan Haslund


Mick Schumacher har indtil videre scores 12 point i 18 løb forud for denne uges løb på Circuit of the Americas i Texas. Der er fire løb tilbage på F1-kalenderen.

Schumachers mange ulykker er også noget, der presser Haas-chefens tålmodighed til det yderste:

“I denne sport er det ikke muligt at være en nybegynder — det er simpelthen for dyrt. Hvis man laver fejl i valg af kører, strategi eller dækvalg, kommer det til at koste dig millioner af dollars.”

“Jeg tror, at Mick har masser af potentiale, men han koster en formue og har smadret en masse biler, som har kostet os masser af penge, som vi bare ikke har. Hvis man henter point og hedder (Max) Verstappen og smadrer biler, kan man måske klare det. Men når man befinder sig i den tunge ende af feltet og smadrer biler, så bliver det meget vanskeligt.”

Italiens Grand Prix 2022. Mick Schumacher siger tillykke med sejren til Max VerstappenItaliens Grand Prix 2022. Mick Schumacher siger tillykke med sejren til Max Verstappen
Copyright Red Bull Contentpool


I øjeblikket handles Nico Hülkenberg og måske Antonio Giovinazzi som mulige afløsere for Mick Schumacher til næste sæson.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Red Bull skærer ned på madbudgettet FIA i problemer »