Brown forsvarer FIA mod Red Bull

Mens vi venter på en eventuel straf til Red Bull for at overskride budgetloftet, forsvarer McLarens Zak Brown nu FIA: Budgetreglerne var klare lige fra starten, så Red Bull har ingen gode undskyldninger.

Tysklands Grand Prix 2019 . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 14/10 2022 klokken 09:10

McLarens Zak Brown giver ikke meget for Red Bulls piberi over budgettet.

Over for magasinet Racer udtaler Zak Brown, at FIA har været meget transparente og imødekommende i forbindelse med de nye budgetregler:

“FIA har været utroligt samarbejdsvillige, meddelsomme og tydelige. Og hvis noget var uklart, så var vi [F1-teams] forpligtede til at spørge dem.”

Zak Brown nyder en 'shoey' på Monzas sejrspodium, hvor Daniel Ricciardo (tv) stod øverst. Italiens GP 2021.Zak Brown nyder en 'shoey' på Monzas sejrspodium, hvor Daniel Ricciardo (tv) stod øverst. Italiens GP 2021.
Copyright McLaren Media - Motorsport Images


“FIA har gjort et godt stykke arbejde med budgetloftet, og man kan bare spørge dem FIA] om det, man er i tvivl om: ‘Hey, er det her omfattet [af budgetloftet] Er det ikke omfattet?’ Og hvis [FIA siger] du overskrider budgetloftet, så har du overskredet budgetloftet, og så skal den sag håndteres hurtigt og transparent.”

Red Bull offentliggjorde i mandags en udtalelse, hvor de gav udtryk for at være overraskede og skuffede over angiveligt at have overskredet budgetloftet.

Selv om ingen præcist ved, hvordan eller hvor meget Red Bull har overskredet budgetloftet med – blot at det altså er en ”Minor Overspend Breach”, dvs. under 7,2 millioner dollars – så går rygterne på, at Adrian Neweys kontrakt med Red Bull er et af kernepunkterne i den verserende budgetsag:

Australiens Grand Prix 2019. Adrian NeweyAustraliens Grand Prix 2019. Adrian Newey
Copyright Red Bull Contentpool


Angiveligt får Adrian Newey 10 millioner dollars om året hos Red Bull, og åbenbart har Red Bull forsøgt at få denne post noteret som ”konsulentudgifter”, hvilket er undtaget fra budgetloftet, og ikke som ”fastansat medarbejder”, som ville være omfattet af reglerne for budgettet.

Der er i skrivende stund ikke meldt noget ud om eventuelle straffe til Red Bull ej heller fastsat nogen tidshorisont for bekendtgørelsen af disse.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Første Formel 1-træning til Théo Pourchaire Red Bull skærer ned på madbudgettet »