Kinas GP: Løbsresumé

Skrevet d. 20/4 klokken 10:55 af fl

Det var endnu engang en magtdemonstration fra Mercedes, mens Ferrari overraskede og McLaren har fået endnu mere at arbejde med.Hamilton tog starten, mens Alonso skød sig frem som nummer tre og Massa blev klemt inde og skabte en mindre kollision der ikke umiddelbart tydede på større skader hos de involverede.
Mens Hamilton kom sikkert fra land, måtte Rosberg tage til takke med en placering som nummer seks, grundet en dårlig start og berøring med Bottas. Kevin Magnussen faldt en plads tilbage, mens Button fra start var i offensiven.
Lotus og Grosjean gjorde også en ganske god figur i starten og var efter de første omgange at finde på plads ni. På omgang syv var arbejdsdagen overstået for Sutil, som blev bugseret i garagen.

Massa kom ind til sit planlagte pistop, men havde store problemer med bagdækkene og måtte blive holdende i en tid, som gjorde at han tabte sit løb på gulvet.

Hamilton i front havde ingen problemer og skabte stille og roligt et større og større forspring til Ricciardo på andenpladsen og lignede på et tidspunkt en mand der sov, da han udbremsede sig selv og tabte et par sekunder.

Rosberg begyndte også at røre på sig efter sin uheldige start og avancerede til at ligge nummer tre cirka halvvejs i løbet efter en glimrende duel med Vettel. Den efterfølgende duel mellem Ricciardo og Vettel lod til at blive afblæst grundet en teamordre, men Vettel lavede en Massa og stod fast på sin plads, og Ricciardo kørte sig senere forbi.

Grosjean og Lotus’ løb tegnede optimistisk i forhold til tidligere indtil den kedelige melding indløb, at Grosjean’s gearkasse havde problemer og at han derfor skulle undgå at bruge fjerde gear, der ellers ville det betyde en DNF, som også blev en realitet.

Kevin Magnussen kæmpede en brav kamp igennem hele racet, men strategien og plads 15 fra kvalifikationen, gjorde dagen svær for danskeren. På omgang 43 demonstrerede Rosberg sin Mercedes og dens overlegne hastighed og downforce ved at overhale Alonso, og satte sig på plads to efter Hamilton.

Da vi gik ind i de sidste 10 omgange var begivenhederne stagneret, og man kunne så småt begynde at ane løbets resultat. Ricciardo kæmpede for at indhente Alonso på samme måde som Rosberg gjorde det, men brugte dæk og matchende pace fra Alonso gjorde det svært for australieren.

Hamilton løb med sejren, Mercedes demonstrerede endnu engang sin suverænitet og besatte de to første podiepladser, mens Alonso gav en tiltrængt oprejsning til Ferrari.

En fejl fra stewards gjorde, at det ternede flag faktisk blev vist efter kun 55 omgange i stedet for de 56. Ifølge FIA's reglement, artikel 43.2 er løbet derfor sluttet fra omgang 54.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.
blog kommentarer leveret af Disqus

« Kinas GP: Løbet LIVE - Ferrari på podiet

TEMA: Kevin Magnussen

Kevin Magnussen Som de fleste Formel 1 fans har bemærket, så har Kevin Magnussen den 14. november, skrevet kontrakt med McLaren for 2014.

Hér har vi samlet al info om det unge danske super-talent på BMF1, som vi naturligvis vil følge tæt!

Oplev Kevin Magnussen LIVE
På BMF1 har vi et samarbejde med Rapido Travel, som tilbyder rejser til hele 11 Formel 1 løb i 2014!
Se hele 2014-kataloget hér i BMF1s rejsesektion

BMF1 om Magnussen & McLaren
Se BMF1s kørerside for Kevin, hér:Kevin Magnussen
Læs også alt om McLaren:McLaren Mercedes


Nedtælling

Næste løb: Spaniens Grand Prix
Dato: 11-05-2014
20 dage
 

Mest læste artikler

BMF1 på FaceBook


 

Aktuelt og seneste Grand Prix

Spaniens Grand Prix
Løbsdato: 11/5 2014
Bane: Circuit de Catalunya

Kinas Grand Prix
Løbsdato: 20/4 2014
Bane: Shanghai

Optakt

Fredag

Fredag

  • 1. Frie Træning
  • 2. Frie Træning

Lørdag

Lørdag

  • 3. Frie Træning
  • Kvalifikation

Søndag

Søndag

  • Start grid
  • Løbsresultat

Seneste løb

Placering Kører Team
1. L.Hamilton Mercedes AMG
2. N.Rosberg Mercedes AMG
3. F.Alonso Ferrari
4. D.Ricciardo Red Bull
5. S.Vettel Red Bull
6. N.Hülkenberg Force India
7. V.Bottas Williams
8. K.Räikkönen Ferrari
9. S.Perez Mendoza Force India
10. D.Kvyat Scuderia Toro Rosso
Se hele resultatet


Kører VM

Pos Kører Team Point
1. N.Rosberg Mercedes AMG 79
2. L.Hamilton Mercedes AMG 75
3. F.Alonso Ferrari 41
4. N.Hülkenberg Force India 36
5. S.Vettel Red Bull 33
Se hele stillingen