USA's GP, løbsresumé: Hamilton vinder

Lewis Hamilton . Copyright Mercedes AMG

Den brede bane har i de seneste år lagt asfalt til nogle særdeles underholdende løb. Med Hamilton og Rosberg i topform, og med Rosberg på jagt efter en reel titelchance denne sæson, var der lagt op til et storslået slag.

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 23/10 klokken 22:10Hamilton kom denne gang fint afsted, mens Ricciardo også havde fart i sin Red Bull og fik klemt sig ind mellem Hamilton og Rosberg, mens Raikkonen også fik kørt sig et par placeringer frem. Vettel og Verstappen fik hurtigt gang i deres egen kamp, mens Hamilton allerede øgede i front. Nede i bageste del af feltet var det dæk mod dæk mellem Magnussen og Palmer, hvor Palmer havde trukket det længste strå i kvalifikationen og forsvarede sig godt, men efter tre omgange var Kevin Magnussen gået forbi og op som nummer 15, mens Palmer var faldet tilbage til plads 17. På omtrent samme tidspunkt sluttede løbet for Nico Hülkenberg efter en dobbelt kollison med Vettel og Bottas.

Efter 10 omgange var de første pit-stop foretaget, og feltet havde på det nærmeste fået fælles fodslag. Begge Red Bull havde været en tur igennem, og Mercedes reagerede derpå ved også at trække begge deres kørere ind. Derpå var der altså alt godt fra bankoposen, og de forskellige numre skulle nu finde deres rækkefølge. Daniil Kvyat havde ikke heldet med sig i dag, da han modtog en 10 sekunders straf for at have påkørt Perez i starten af løbet.

Efter 17 relativt rolige omgange havde Gutierrez først en noget aparte indbremsning inden, at han stille og roligt kørte tilbage til pitten uden nogen egentlig forklaring på årsagen.

20 omgange var kørt og Hamilton var komfortabelt i front, mens Rosberg havde rigeligt at gøre med at holde fast i Ricciardo på andenpladsen og den bagfrakommende Verstappen på fjerdepladsen.

I sidste GP formåede Ferrari at ødelægge Vettels løb, hos Red Bull var det denne gang omvendt, da Verstappen ikke havde informeret sine mekanikere om, at han lige kiggede inden for til en lille sludder. Dette var naturligvis positivt for Rosberg, der nu kun skulle koncentrere sig om Ricciardo foran.
Det blev dog ikke bedre for Verstappen, da han et par omgange senere rapporterede, at han havde motorproblemer og definitivt måtte udgå.
Dette fremkaldte en virtuel safety car, som Mercedes straks benyttede til at trække både Hamilton og Rosberg i pit.

På omgang 39 ramte katastrofen for Ferrari, der for andet løb i træk lignede en omgang amatører, da de denne gang ikke formåede at fæstne et dæk korrekt på Raikkonens bil. Ærgerligt for teamet, der på ingen måde ligner en sammentømret enhed længere.

Med 10 omgange igen, var der ikke yderligere spænding om udfaldet. Hamilton kørte sin fjerde sejr på banen i USA sikkert hjem, mens Rosberg holdt fast i sin VM-føring og ligner efter hvert løb mere og mere en verdensmester. Alonso skulle dog lige prøve sig selv af mod Massa i Williams, hvor der kortvarigt var kontakt mellem de to, men det blev dog ikke mere dramatisk, end at de to fortsatte som hidtil.

Kevin Magnussen havde god fart i sin Renault og sluttede på en respektabel 11. plads. Han skulle dog lige have en samtale med løbets stewards efter sin overhaling på Kvyat.

Flot kørt af Hamilton, der ikke sat en fod forkert på hverken speeder eller bremser løbet igennem, mens det uden tvivl har været en noget mere flad fornemmelse for både Ferrari og Red Bull.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.
blog kommentarer leveret af Disqus

« USAs GP: Løbet live

Formel 1 odds fra Unibet

GP-vinder

NavnOddsSpil
Alonso, Fernando301.00Spil nu!
Bottas, Valtteri201.00Spil nu!
Button, Jenson301.00Spil nu!
Ericsson, Marcus4001.00Spil nu!
Grosjean, Romain1001.00Spil nu!
Magnussen, Kevin 2501.00Spil nu!

Vinder af Drivers Championship

NavnOddsSpil
Alonso, Fernando5001.00Spil nu!
Bottas, Valtteri5001.00Spil nu!
Button, Jenson5001.00Spil nu!
Ericsson, Marcus9001.00Spil nu!
Grosjean, Romain6001.00Spil nu!
Magnussen, Kevin 8001.00Spil nu!

Antal løb vundet i løbet af sæsonen

NavnOddsSpil
11.50Spil nu!
310.00Spil nu!
451.00Spil nu!
5 eller flere251.00Spil nu!
22.30Spil nu!

Klik på banneret herunder for at oprette dig med det samme og få op til 1.500 kr i velkomstbonus!

Nedtælling

Næste løb: Mexicos Grand Prix
Dato: 30/10 2016 kl 20:00 dansk tid

Nedtælling til næste løbsstart
00 00 00 00
Se også vores TV-tider hér

Mest læste artikler

BMF1 på FaceBook


 

Aktuelt og seneste Grand Prix

Mexicos Grand Prix
Løbsdato:30/10 2016
Bane:Autódromo Hermanos Rodríguez

USAs Grand Prix
Løbsdato:23/10 2016
Bane:Austin

Optakt

  Fredag

  Fredag

  • 1. Frie Træning
  • 2. Frie Træning

  Lørdag

  Lørdag

  • 3. Frie Træning
  • Kvalifikation

  Søndag

  Søndag

  • Start grid
  • Løbsresultat

  Seneste løb

  Placering Kører Team
  1. L.Hamilton Mercedes AMG
  2. N.Rosberg Mercedes AMG
  3. D.Ricciardo Red Bull
  4. S.Vettel Ferrari
  5. F.Alonso McLaren
  6. C.Sainz Jr. Scuderia Toro Rosso
  7. F.Massa Williams
  8. S.Perez Mendoza Force India
  9. J.Button McLaren
  10. R.Grosjean Haas F1 Team
  Se hele resultatet