Red Bull skærer ned på madbudgettet

FIA har dømt Red Bull for at have brugt for mange penge i 2021, men hvor meget de har overskredet budgettet med, vides ikke. Red Bull selv afviser at de har brugt for meget.

Frokost hos Red Bull . Copyright BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 14/10 2022 klokken 14:10

Hvilke omkostninger skal være med i et budgetloft for et Formel 1 hold?

Det lader til at være det helt store spørgsmål, selvom man skulle mene at reglerne var helt klare.

Det er kommet frem, at Red Bull og Aston Martin har brugt mere end de 145 millioner $, som budgetloftet blev sat ned til, forud for 2021 sæsonen, mens Williams bare ikke havde styr på deres dokumentation.

Både Aston Martin og Red Bull afviser, at de har brugt for meget på deres biler og begge parter mener, at der er taget omkostninger med, som ikke burde være der.

En af Red Bull's store poster, er deres catering i forbindelse med løbene.

Tidligere var det helt normalt for journalister og inviterede gæster, at få en helt fantastisk frokost i Red Bull's Energy Station, en service vi her på BMF1 har brugt flittigt, når vi var ude til løb.

Det er desværre nu slut, som en direkte følge af budgetloftet, hvilket absolut intet har at gøre med bilens udvikling, som budgetloftet sigter mod.

De mindre hold, som HAAS og Sauber, har ikke stillet de samme muligheder til rådighed for dem der arbejder omkring Formel 1, faktisk var det primært Red Bull, Ferrari og Mercedes der tilbød frokosten, mens alle andre kun havde åbent efter invitation.

Når kvaliteten er i top og frokost inkluderer alle former for drikkevarer, samtidig med at der er 22-23 løb, bliver der omsat mad for et anseeligt beløb, hvilket ifølge FIA så skal gå fra udvikling af bilerne.

Så man forstår udmærkede, at Red Bull ikke mener at de har overtrådt reglerne.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Brown forsvarer FIA mod Red Bull Haas: Mick skal score point for at blive i F1 »