FIA i problemer

FIA har officielt meldt ud, at blandt andet Red Bull har overskredet budgettet for 2021, men hvad værre er for dem er, at det kom ud, inden der var kommet noget officielt, hvilket giver dem juridiske problemer.

Mohammed Ben Sulayem . Copyright FIA Formula 1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 18/10 2022 klokken 11:10

Alle ved efterhånden, at Red Bull, ifølge FIA's revision, har brugt mere end det tilladte beløb, hen over 2021 sæsonen.

Men hvor meget det drejer sig om vides endnu ikke, kun at det er i kategorien for mindre overskridelser, hvilket er under 5 %, som så kan være en del.

Inden udmeldingen kom til de hold, der er involveret, herunder Red Bull, Aston Martin og Williams, var der kommet information ud til mindst et enkelt af de andre hold, nemlig Mercedes.

Det forhold, at Mercedes havde fået denne information, selv inden Red Bull og de andre hold var blevet præsenteret for den påståede overskridelse, som Red Bull og Aston Martin i øvrigt ikke er enige i, har fundet sted, er et stort problem for FIA.

I første omgang var Mercedes, og senere Ferrari, ude og fortælle at de havde hørt, at Red Bull havde overskredet budgettet med 10 millioner £, hvilket senere har vist sig at være markant mindre, rygtet siger lidt over 1 million £, uden det er meldt endeligt ud endnu.

Det fik Red Bull chef, Christian Horner, til at gå hårdt efter Toto Wolff, med beskyldning om injurier, da Red Bull, som sagt, intet vidste om det på dette tidspunkt.

At FIA endnu ikke har fastsat en straf, hænger i første omgang sammen med, at Red Bull og Aston Martin har klaget over de tal som FIA er kommet med, mens Williams har accepteret, da deres straf udelukkende går på deres måde at håndtere deres budget på.

Men FIA må også være i gang med at kikke indad, for at finde frem til hvem det er, der har fortalt Mercedes om resultatet af deres undersøgelser, inden der kom noget officielt ud.

Det faktum, at der er kommet fortrolig data ud, til et konkurrerende hold, kan ende med at hjælpe Red Bull og Aston Martin til en frifindelse.

Den endelige afgørelse af alt dette, forventes ikke at komme før sæsonafslutningen sidst i november.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Haas: Mick skal score point for at blive i F1 Gasly: Det rigtige tidspunkt at forlade Red Bull p »