Australiens GP: 1. frie træning. Rosberg hurtigst

En lang vinterpause er overstået, hvilket betyder at vi endelig igen er klar til at se Formel 1. Kevin Magnussen er med fra start. Det er så fedt!

Nico Rosberg . Copyright Daimler Benz

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 13/3 2015 klokken 04:03

En ny Formel 1 sæson er netop skudt i gang. En sæson der byder på mange nye kørere og flere nye konstellationer.

Mest omtalte nyhed, er utvivlsomt McLaren, der i år er tilbage med Honda power og i dette løb, med Kevin Magnussen bag rattet af den ene af de to racere, som afløser for en skadet Fernando Alonso.

McLaren-Honda har langt fra haft den optimale optakt til deres nye sæson, med mange indkøreringsproblemer af deres nye Power Unit.

Det så man også resultatet af, helt fra starten af denne første træning, da Kevin Magnussen var den første til at køre mere end en omgang. Dog uden at køre anden omgang til ende og dermed sætte en tid.

En anden ny konstellation der har fået en del opmærksomhed, er Vettel og Ferrari. En konstellation der er store forventninger til og som under vinterens testarbejde, har set meget lovende ud.

I ugen op til sæsonstarten, er der også en anden, og noget grotesk sag, der har fået alles opmærksomhed.
Geido Van der Garde har fået rettens ord for, at han har en gyldig kontrakt med Sauber holdet og derfor har han ret til det ene sæde.

Det er bare ikke helt så lige til, da han ikke har et gyldigt Super Licens og så er der noget der tyder på, at holdet heller ikke har den store interesse i at se Van der Garde i bilen.
Da Van der Garde her til morgen, trådte ind i Sauber garagen, iført en Ericsson kørerdragt, forlod mekanikerne garagen. Da han så gik ud af garagen igen, gik mekanikerne tilbage.
Så der er ikke meget der tyder på, at vi vil se ham kører i denne weekend.

Ligesom McLaren er skiftet over til Honda, har Lotus skiftet over til Mercedes. Og det ser ud til at virke for holdet, der igen i år, har Grosjean og Maldonardo som deres faste kørere.

Til de fleste løb, er der ikke den store aktivitet under den første halvdel af den første træning, men sådan er det ikke her i Australien, hvor der er mange hold der fortsat har en del der skal udvikles, til glæde for tilskuerne.

Et af de hold, der i stil med Mclaren-Honda, ikke har fået testet så meget som de helt sikkert ønskede, er Force India, hvilket for dem, skyldes deres sene introduktion af 2015 raceren. Den første del af træningen, viste ret tydeligt, at de ikke er der hvor de ønsker at være.

Sauber, der ikke kun kæmper med manglende test kilometer, men også med en tredje kører, fik ikke tilbagelagt en eneste omgang i denne første træning.
Om det skyldes tekniske problemer, eller om det er deres måde at undgå at sætte Van der Garde ind, kan vi ikke vide, selvom det godt kunne se ud til at være den sidste årsag.

Hvis Van der Garde ikke kommer ud i en af de første træninger, vil han ikke have mulighed for at få sit super licens tilbage og således vil han ikke få mulighed for at starte på søndag.

McLaren ser ikke panikagtige ud, selvom de ikke har testet så meget og slet ikke har fået sat nogle tider, de rigtig kan bruge til noget.
Jenson Button og Kevin Magnussen får talt en del med ingeniørerne, men begge er lutter smil og begge er meget afslappet at se på, så helt skidt kan det da ikke være.
Selv Ron Dennis er set smile i garagen.
McLaren meldte desværre ud, at de sluttede træningen tideligt for begge kører, på grund af udfordringer med begge deres Power Units.

De mest aktive under den første træning, er Toro Rosso, der med deres to unge kørere, Max Verstappen og Carlo Seinz Jr. viser at de tør bruge deres materiel.


Sessionsresultat

Bemærk! Det angivne dæk viser hvilken compound som køreren har sat den pågældende tid på.

P. Kører Team Dæk Tid Forskel Omg
1. Nico Rosberg Mercedes AMG
P
1:29.557 + 0.000 19
2. Lewis Hamilton Mercedes AMG
P
1:29.586 + 0.029 19
3. Valtteri Bottas Williams
P
1:30.748 + 1.191 20
5. Sebastian Vettel Ferrari
P
1:31.029 + 1.472 13
7. Felipe Massa Williams
P
1:31.188 + 1.631 19
8. Kimi Räikkönen Ferrari
P
1:31.310 + 1.753 14
10. Daniel Ricciardo Red Bull Racing
P
1:31.570 + 2.013 9
11. Daniil Kvyat Red Bull Racing
P
1:32.073 + 2.516 18
14. Jenson Button McLaren
P
1:34.542 + 4.985 6
15. Kevin Magnussen McLaren
P
1:34.785 + 5.228 7
Pirelli dæktyper:
W
= Regnvejrsdæk ("Wet")
I
= Regnvejrsdæk til let regn ("Intermediate")
H
= Hard dæk
M
= Medium dæk
S
= Soft dæk


Hvis dækket ikke er farvet, så betyder den angivne cirkel følgende:
P
= Pirelli (1950 - nu)
G
= Goodyear (1964 - 1998)
M
= Michelin (1978 - 2006, ikke alle år)
B
= Bridgestone (1997 - 2010)

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kevin vil vise sit værd Australiens GP: 2. frie træning. Rosberg hurtigst »