• Forside

Stefan GP ikke med i 2010

FIA har onsdag aften offentliggjort den endelige og ventede deltagerliste til årets verdensmesterskab. Delvis overraskende er Stefan GP ikke indlemmet i det fine selskab, nu hvor US F1 har trukket sig. BMW Sauber er tilbage.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 4/3 2010 klokken 04:03

Der bliver kun 12 teams på gridden i 2010. Det slår FIA fast, da de igår udsendte den endelige deltagerliste. Her står hverken US F1 eller Stefan GP på nogle af pladserne, men i en note, at US F1 har indikeret, at de ikke kan stille op i 2010.

BMW Sauber er tilbage på listen. Sidste gang FIA udsendte en liste var holdet væk, og spekulationerne gik på, at man var usikre på, hvilke numre holdet skulle tildeles. De er nu blevet tildelt nummer 22 og 23.

Campos har også fået nyt navn, så det nu hedder HRT F1 Team (Hispania Racing F1 team) og holdet har fået tildelt numrene 20 og 21. Selvom holdet er blevet opkøbt i den 11. time og Adrian Campos umiddelbart var købt ud, så forventes det , at han får en rolle i teamet alligevel.

Stefan GP er nok dybt skuffede. De skulle stå med et køreklart hold, og kunne stille til start i Bahrain. De er blevet afvist af FIA med den begrundelse, at det er for sent for et erstatningshold at blive en del af mesterskabet på så sent et tidspunkt .

Der er ikke mange, der kender tingenes sande sammenhæng. Er det en lærestreg FIA giver StefanGP efter, at Zoran Stefanovic langede kraftigt ud efter drømmerne fra USA og pegede fingre af FIA? Manglende forberedelse måske, men den mangler HRT F1 team også. Ingen af de to hold har testet, men Stefan GP var i det mindste klar til at teste.

FIA har i en selvstændig pressemeddelelse til årets deltagerliste skrevet, at der om et par dage bliver åbnet op for ansøgning til 2011-mesterskabet og en ny udvælgelsesprocedure.