• Forside

Kortslutning og knæfald hos Stefan GP

Stefan GP’s container til Bahrain er ankommet og kombineret med sammenbruddet i forhandlingerne med US F1, så slog det midlertidig klik for den serbiske teamejer Zoran Stefanovic. På SGP’s website fik US F1 og FIA en balle.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 1/3 2010 klokken 09:03

Den er fjernet og erstattet af en undskyldning, men fredag slog det klik for Zoran Stefanovic.

Frustrationer over den manglende startplads på gridden, den aflyste test fordi Bridgestone ikke ville levere dæk, og de afbrudte forhandlinger med US F1 fik bægeret til at flyde over.

På websitet kunne man se en bekræftelse fra DHL om at containerne var ankommet til Bahrain, og i svadaen som Stefan GP bringer kan man blandt andet læse:

”StefanGP vil gerne informere folk om, at containerne sendt i begyndelsen af februar er ankommet til Bahrain.”

”I det tilfælde at vi ikke får en chance for at deltage i Bahrain, og også når nogle teams ikke dukker op, så burde nogle komme i problemer og fortælle, hvad der er sket med os.”

”Og drømmerne fra USA vil være nødt til at forklare deres handlinger, fordi de bevidst gør F1 svagere med deres drøm om en perfekt verden og eventyr om succes. Og succes opnår man ikke ved at snakke, men med hårdt arbejde og noget rygrad."

ex-FIA Præsident Max Mosley var med til at udtage Campos Meta og US F1, men ikke Stefan GP

Ret hurtigt fandt Stefan GP ud af, at man ikke kommer på gridden ved at gøre sig uvenner med magthaverne og dets udøvere. Derfor bragte de søndag en undskyldning til FIA, hvor de anerkendte FIA og FOM (Formula One Management)’s ret til at udvælge holdene.

"SGP vil gerne genbekræfte dets intention og, vigtigt, dets evne til at deltage i hele FIA 2010 Formula One World Championship.”

”Det (SGP) anerkender, at dette kun kan se med FIA og FOM’s samtykke, men har tillid til at Formel 1 ’familien’ vil træffe den korrekte beslutning til sidst.”

”Der vil ikke komme flere pressemeddelelser omkring dette emne, og vi ser frem til at vise alle vores team i Bahrain.”