Steiner: Vi tøver og skal gøre det bedre

2022-sæsonen startede utroligt godt for Haas F1, men siden har en serie fatale fejlbeslutninger ødelagt billedet.

Canadas Grand Prix 2022 . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 1/7 2022 klokken 19:07

Fra starten af sæsonen tog Haas F1 overskrifterne. Ikke mindst på grund af Kevin Magnussens nærmest sensationelle tilbagevenden til Formel 1, men siden er det gået den stik modsatte vej.

Årsagen skal findes på tre områder: kørerfejl, tekniske problemer, rent uheld og strategiske bommerter. Sidstnævnte var helt åbenlyst under vandpantomimen i Canadas Grand Prix, hvor Magnussen af uransagelige årsager fortsatte løbet til det ternede flag på totalt udtrådte harddæk. Og en sidsteplads.

Ikke kun sofakørerne kan se, at der er et strategisk problem hos Haas. Teamchefen Günther Steiner erkender selv, at der skal til at ske noget.

"Vi er nødt til at gøre det (strategien, red.) bedre. Det skal vi arbejde på," siger Steiner til Motorsport.

Canadas Grand Prix 2022. Kevin Magnussen i kvalifikationen på full wet dækCanadas Grand Prix 2022. Kevin Magnussen i kvalifikationen på full wet dæk
Copyright Haas F1


"Det er ikke fordi vi ikke kender strategien og ved, hvad vi skal gøre, men vi tøver nogle gange med at træffe beslutninger. Vi er lidt usikre, og jo flere fejl du laver, jo mere usikker bliver du."

Men Haas-bossen ser alligevel positivt på resten af sæsonen.

"På et tidspunkt kommer det tilbage. Du har brug for et par gode resultater og et par rigtige beslutninger, så er det tilbage. Så det skal vi arbejde på."

Men udfordringerne ligger ikke kun i strategien, mener Steiner. Teknikken lever heller ikke på til forventningerne.

"Med hensyn til pålidelighed arbejder Ferrari på det. Jeg mener, de er ikke tilfredse med, hvad der skete med os, og de er selv i samme båd. De har den samme motor, samme MGU-K, og det kan ske for hver af os."

Og så er der den del, som kun afhænger af en enkelt person.

"Jeg er sikker på, at køreren (Magnussen, red.) ved, at når Hamilton er i nærheden, så skal han ikke komme i nærheden af ham mere, fordi han kan komme til miste noget (en forvinge, red.).

Bahrains Grand Prix 2022. Kevin Magnussen P7 i kvalifikationenBahrains Grand Prix 2022. Kevin Magnussen P7 i kvalifikationen
Copyright Haas F1


"Sagen er, at der hele tiden er noget, der rammer os. Alle kan se, at vi skulle have haft 10-15 point mere, og det har vi ikke fået.

En 2021-sæson med fast plads bagerst i feltet sætter sine psykiske spor i et team, hvilket Steiner erkender.

"Med et par år på den måde bliver det til sidst et selvtillidsproblem, hvilket enhver kan komme ud for."

"Du skal tage beslutninger på sekunder, og nogle gange fryser du bare. Du bliver lidt rusten, og du ønsker jo heller ikke at tage den forkerte beslutning. Og så tænker du, at det er bedst ikke at beslutte noget, hvilket det så viser sig ikke at være," lød det fra Haas-chefen.

Haas får chancen for at rette op på både fejl og strategi under søndagens grandprix på Silverstone i England.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Englands GP: 1. Frie træning - Bottas hurtigst i Englands GP: Kvalifikationen - Carlos Sainz på po »